Jeftiniji plin izazvao veliki interes kupaca

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2016. u 09:44
Foto: Borna Filić / Pixsell

Cijena plina po kojoj opskrbljivači u obvezi javne usluge prodaju plin krajnjim kupcima regulirana je odgovarajućim odlukama Vlade i HERA-e.

Početak liberalizacije tržišta plinom, na kojem je tvrtka RWE Plin već ponudila pet posto jeftiniji plin za kućanstva od sva 34 lokalna operatera u Hrvatskoj, izazvao je veliki interes kupaca. Prvi kupci na uslugu novog dobavljača prebačeni su početkom listopada, a među njima je i stotinjak pulskih kućanstava, koja su do sada koristili uslugu Plinare Pula, piše Glas Istre. 

Naravno, potencijalni kupci "novog" plina iz postojeće plinske mreže pitaju se kako je moguće da taj energent kod druge tvrtke ima nižu cijenu, te hoće li od proljeća 2017. godine, kada će se tržište opskrbe plinom posve liberalizirati, biti još boljih i povoljnijih prilika za promjenu distributera.

"Cijena plina po kojoj opskrbljivači u obvezi javne usluge prodaju plin krajnjim kupcima regulirana je odgovarajućim odlukama Vlade i HERA-e. RWE kupuje plin na tržištu i zahvaljujući svojoj poziciji na europskom tržištu i veličini portfelja, u mogućnosti je ponuditi plin krajnjim kupcima u Hrvatskoj po cijeni koja je niža od regulirane cijene", objašnjava Zoran Miliša, predsjednik Uprave tvrtke RWE Plin, čiji je plan preuzimanje deset posto tržišta u prvih godinu dana.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Od kada su bili došli SDP+HNS Lex Kukuriku Milanovićevi vladari cjena plina je porasla 64 %.

I o kakvom jeftinijem plinu oni pričaju ?

kamin na drvo je najbolje što zima može priuštiti korisniku, sve ostalo je tržišna manipulacija

New Report

Close