Jeftinija vožnja Dubrovnikom uz taksi karticu

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2016. u 08:55
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

U raspravi bilo je prijedloga da taksi vozila budu specifične narančaste boje koju koristi javni gradski prijevoznik Libertas…

Dubrovačko Gradsko vijeće u utorak je, u  nastavku sjednice koja je započela u ponedjeljak prihvatilo novu odluku o autotaksi prijevozu po načelu jedan taksist, jedno auto, jedna dozvola. 

Dubrovački taksiji ubuduće će biti bijele i crne boje s velikim bočnim naljepnicama na kojima će osim oznake TAXI stajati i broj licence, piše Slobodna Dalmacija.

Na  javnom natječaju, odlučeno je, svi koji prihvate Dubrovačku taksi karticu kojom se osigurava vožnja po jeftinijoj tarifi, 12 kuna start i 6 kuna po kilometru, dobit će u startu 500 bodova. 

U raspravi bilo je prijedloga da taksi vozila budu specifične narančaste boje koju koristi javni gradski prijevoznik Libertas, a koja je zaštićena kako bi se dodatno spriječila mogućnost nelegalno taksiranja, no većina vijećnika smatrala je da je to nepotrebno. 

Ovom odlukom napokon će se uvesti reda među taksistima jer trenutno u Dubrovniku taksiraju svi koji za to imaju državnu licencu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close