Jedna je od najstarijih hrvatskih otočnih hotelskih tvrtki traži investitora

Autor: Poslovni.hr/H , 31. siječanj 2017. u 11:40
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na te javne pozive mogu se javiti i domaće i strane pravne i fizičke osobe, pojedinačno ili skupno, pri čemu trebaju opisati način ulaganja i/ili povezivanja te rokove u kojima bi se to ostvarilo, kao i stručne sposobnosti u realizaciji i/ili upravljanju sličnim projektima.

Stečajni upravitelji jedine dvije hotelske tvrtke na otoku Visu, Modre špilje i Vis, pozvali su zainteresirane investitore za ulaganje i/ili strateško partnerstvo u tim tvrtkama da pošalju svoja pisma namjere.

Javni pozivi investitorima za prvi neobvezujući krug (s pismima namjere) za tvrtke Modra špilja d.d. u stečaju te za Vis d.d. u stečaju objavljeni su 23. odnosno 30. siječnja na internetskim  stranicama Ministarstva državne imovine, Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost (AIK), Hrvatske gospodarske komore (HGK) te u Poslovnom dnevniku i Lideru, uz napomenu da zainteresirani pisma namjere mogu poslati u roku od 30 dana od objave.

Time će, kako se navodi, iskazati interes za ulaganje ili dokapitalizaciju tih stečajnih dužnika odnosno strateško povezivanje radi održivosti nastavka poslovanja i dokapitalizacije s mogućnošću izrade stečajnog plana u skladu s odredbama Stečajnog zakona, pri čemu se dokapitalizacija može provesti stečajnim planom u stečajnom postupku s ciljem nastavka poslovanja kroz pružanje usluga organiziranog hotelskog smještaja i namirenja vjerovnika.

Na te javne pozive mogu se javiti i domaće i strane pravne i fizičke osobe, pojedinačno ili skupno, pri čemu trebaju opisati način ulaganja i/ili povezivanja te rokove u kojima bi se to ostvarilo, kao i stručne sposobnosti u realizaciji i/ili upravljanju sličnim projektima.

Po završetku postupka prikupljanja iskaza interesa provest će se postupak za dostavu obvezujućih ponuda.

Modra špilja sa sjedištem u Komiži jedna je od najstarijih hrvatskih otočnih hotelskih tvrtki, posluje već 54 godine u hotelskom i ugostiteljskom sektoru na izuzetnim lokacijama na Visu, poznatom po očuvanim prirodnim ljepotama.

U zadnjim godinama Vis je prepoznat i kao nova 'oaza' destinacija te bilježi stalni rast broja noćenja, pa tako i u komiškom hotelu Biševo u sastavu Modre špilje, u sklopu koje je još riblji restoran i turistička agencija u Komiži, plažni objekt Porat na otoku Biševu, pizzerija, zgrada ex. Mardešić te zgrada ex. ambulanta s pripadajućim građevinskim zemljištem.

Tvrtka Vis za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam nešto je 'mlađa' od Modre špilje, postoji od 1972., a u njezinu vrijednost ulaze nekretnine hotel Issa u Visu, restoran, aperitiv bar, hotel Tamaris u Visu s restoranom i kavanom, plažni objekt Kanaria, disco klub, restoran s terasom, Hrvatski dom, poslovna zgrada, sportsko rekreacijski centar, turist biro u centru grada Visa i drugi.

Oba javna poziva stečajni upravitelji objavili su, kako se navodi u pozivima, temeljem odluke skupštine vjerovnika Modre špilje i Visa, a prije toga u zadnjih 15-ak godina za te su tvrtke nekoliko puta provođeni postupci prodaje dionica te drugi različiti načini za prodaju i pronalazak investitora, ali bez uspjeha.

Komentirajte prvi

New Report

Close