Jedinstvo od Baltazara kupilo hotel u Biogradu

Autor: Marija Crnjak , 24. ožujak 2017. u 15:07
Vlasnik i direktor tvrtke Jedinstvo Josip Mihalić potvrdio je kupnju hotela/Sanjin Strukić/PIXSELL

Najbolju ponudu dalo je poduzeće T.P.M. Vrlika čiji je osnivač Jedinstvo Krapina, a njihova ponuda iznosi 13,2 milijuna kuna.

Tri godine nakon što su ga preuzeli temeljem ovrhe nad dužnikom, Veleučilište Baltazar Zaprešić konačno je uspjelo prodati hotel Albamaris u Biogradu na moru, a hotel je kupila zagorska metaloprerađivačka tvrtka Jedinstvo kojoj je ovo prvi ulazak u turizam.

Veleučilište čiji je osnivač Grad Zaprešić već dugo se pokušava riješiti ovog trošnog hotela s tri zvjezdice koji im je predstavljao teret u poslovanju, a bez značajne investicije nije mogao biti profitabilan. Kako je poznato, hotel je u vlasništvu Veleučilišta od 2014., temeljem ovrhe nad bivšim vlasnikom Milenkom Mikulićem zbog dugova njegove tvrtke Gušti. Poslovni dnevnik već je pisao o pokušajma prodaje hotela koji su propali jer nije bilo zainteresiranih, sve do sada. Kako su nam potvrdili iz Veleučilišta, Hotel Albamaris prodan je na javnoj dražbi održanoj u ponedjeljak 20.ožujka, i na njoj je sudjelovalo čak nekoliko licitatora.  "Najbolju ponudu dalo je poduzeće T.P.M. Vrlika d.o.o. čiji je osnivač Jedinstvo Krapina, a njihova ponuda iznosi 13.262.000,00 kuna.

Tu je ponudu Upravno vijeće Veleučilišta Baltazar Zaprešić prihvatilo, te se trenutno usuglašavaju sve stavke kupoprodajnog ugovora koji će uskoro biti i potpisan", kažu nam iz Veleučilišta. Vlasnik i direktor tvrtke Jedinstvo Josip Mihalić potvrdio nam je da je njegova tvrtka kupila hotel, no nije nam želio pojasniti taj poslovni potez. Poručio nam je kratko kako je odluku donio nadzorni odbor Jedinstva, inače jedne od najuspješnijih kompanija u Krapinsko zagorskoj županiji.

Tvrtka je inače u metaloprerađivačkoj industriji, a proizvodi modularne objekte, stambene i tehničke kontejnere, te se bavi izgradnjom proizvodnih i skladišnih hala, benzinskih postaja i drugim vrstama građevine te postavljanjem sunčanih elektrana. Grade modularne objekte za vrtiće, škole, urede, gradili su i modularni istraživački centar na Antarktici. Tvrtka bilježi značajan rast, zbog čega ih je pred dva dana posjetio i župan Željko Kolar.

TPM Vrlika u njihovu sastavu bavi se pak proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova. Od 450 zaposlenih 2014. godine Jedinstvo je povećalo broj radnika na 800, te bilježi kontinuirani rast prihoda i izvoza. Lani je ostvareno 440 milijuna prihoda, s tim da je 63 posto ukupnih prihoda vezano za izvoz. Može se samo spekulirati o motivima Mihalićeve kupnje hotela. Manje je izgledno da će se uz uspješan core biznis upustiti u hotelijerstvo, prije se može očekivati da će uložiti u njegovo uređenje i prodati ga na tržištu koje je sve življe i kupaca za kvalitetan proizvod ne bi trebalo nedostajati.

Komentirajte prvi

New Report

Close