Jedinstven proizvod na tržištu: Aplikacijom za nautičare planiraju osvojiti Mediteran

Autor: Marija Crnjak , 22. srpanj 2016. u 14:41
FOTO: Screenshot

Na razvoju aplikacije se radilo dvije godine, a u čitav projekt uloženo je oko milijun kuna.

Od prošlog tjedna nautičarima na Jadranu na raspolaganju je nova nova mobilna i web aplikacija Marinebook, koja u realnom vremenu donosi informacije o raspoloživim mjestima u marinama te omogućuje online buking veza. Aplikacija daje informacije i o raspoloživim tranzitnim i godišnjim vezovima, turističkoj ponudi, servisima i događanjima u blizini njihove mikrolokacije, te nudi rezervaciju tranzitnih i godišnjih vezova u realnom vremenu. Lukama nautičkog turizma istodobno omogućuje novi prodajni i promotivni kanal, ističe Tomislav Sokler, osnivač tvrtke Marinebook za Poslovni.hr. 

"Kako smo i sami nautičari, dobro nam je poznat problem teškog pronalaska veza, što se uglavnom rješava odlaskom naslijepo u marinu ili telefonskim pozivima i rezervacijama koje ne moraju uvijek biti pouzdane. Također, često se događa da se vezovi "čuvaju" ili na temelju poznanstava ili sitnog podmićivanja. Cilj je bio olakšati život nautičarima, ali i pružiti im dodanu vrijednost, pojašnjava Sokler.

Aplikacija je raspoloživa za uređaje na Android i IOS operativnim sustavima i na PC-ima, te je besplatna za sve krajnje korisnike.

Sokler pojašnjava da je razvoj aplikacije bio vrlo zahtjevan, s obzirom da se radi o složenom CMS-u koji omogućuje marinama upravljanje aplikacijom. Na razvoju se stoga radilo dvije godine, a u čitav projekt uloženo je oko milijun kuna. Inače, aplikacija je proglašena jednom od 10 najboljih rješenja na natječaju Zagrebačke banke Moj Zaba Start, za projekte iz područja razvoja informatičkih rješenja u 2015. godini.

Plan je u ovoj godini raditi na promociji i razvoju domaćeg tržišta, a već u sljedećoj godini investitor planira krenuti na inozemna tržišta, prije svega Mediterana.

"S obzirom da se radi o proizvodu koji je jedinstven na tržištu, ponudit ćemo ga i izvan Hrvatske, za što ćemo pokušati privući rizični kapital zainteresiranih investitora", otkriva Sokler.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Molim Vas, da objavite najuspješnije aplikacije / imena tvrtki koje to rade/ za rezervacije apartmana za privatan sektor .
Hvala.

New Report

Close