“Jedina smo opcija koja je ponudila konkretna rješenja za osnaženje srednjeg sloja”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. kolovoz 2016. u 12:52
Foto: Davor Javorović / Pixsell

“Jedina smo opcija koja je ponudila ovakva konkretna rješenja za osnaženje srednjeg sloja. Zato smo se svjesno izložili opasnosti da nas krivo i zlonamjerno interpretiraju”, rekao je čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku.

Koalicija Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku nazvala je u subotu "obmanama i lažima" medijske napise da žele tiskati novac i koristiti inflaciju za rješavanje ekonomskih problema u zemlji.

Takve obmane i laži laži šire uplašeni našim ekonomskim programom, koji je usmjeren na zaštitu srednjeg sloja i malog čovjeka, poručio je predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović s izvanredne konferencije za novinare koju su čelnici koalicije održali na Cvjetnom trgu kako bi demantirali optužbe da namjeravaju financijski destabilizirati zemlju.

Istaknuo je da su u koaliciji protiv tiskanja novca, ali i protiv dosadašnjeg načina rada Hrvatske narodne banke, za koju je rekao kako "nije ni banka, ni narodna". Financijski sustav, prije svega banke, stavit će u funkciju poticanja razvoja proizvodnje, zapošljavanja, poduzetnika, obrta, povoljnih kunskih stambenih kredita isključivo u kunama.

"Ne želimo financijski monetarni sustav koji će i dalje nakon 20 godina preferirati trgovačku i špekulantsku ekonomiju i onih 10 posto društva koji već 20 godina žive na leđima običnih građana", poručio je Lovrinović te ponovio temeljne korake koje će poduzeti kako bi osnažili srednji sloj, koji je motor svake ekonomije.  

Riječ je o povećanju neoporezivog dijela dohotka na 5000 kuna, a minimalca sa sadašnjih 2600 kuna neto na 5000 kuna u roku od četiri godine, odnosno 600 kuna godišnje.

"Jedina smo opcija koja je ponudila ovakva konkretna rješenja za osnaženje srednjeg sloja.  Zato smo se svjesno izložili opasnosti da nas krivo i zlonamjerno interpretiraju", rekao je čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku. 

 Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinči ponovno se obrušio na hrvatsku monetarnu politiku zadnjih 20-ak godina, za koju je rekao da je pogrešna i u službi banaka.

 U Hrvatskoj se provodio je zastarjeli kolonijalni  model mjenjačnice, koji je bio u funkciji financijskih institucija, najviše poslovnih banaka.

"Želimo se s time obračunati i već imamo rezultate", rekao je Sinčić pozvavši se na "ono što je učinila udruga Franak u zadnjih godinu dana".

"Zato smo mi za njih opasni i zato idu na nas s ovakvim podmetanjima. Zato što mi nezaustavljivo rastemo po raznim anketama", ustvrdio je Sinčić i poručio da će u Hrvatskoj na prvom mjestu biti proizvodnja, razvoj, ljudi i zapošljavanje, a "za banke što ostane".

Komentari (4)
Pogledajte sve

Vilibor se već udebljo, još jedan mandat i evo novog Šukera..

bili su mi draži dok su se bavili prizemnijim i konkretnijim stvarima. al preuzele neke stare ideologije

Smrznem se kada čujem šta bi nam radili ovi bolesnici iz Koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku.

Naročito kada Lovrinović kaže “ja kao doktor”.

Kada čujem njegov program pitam se jel taj čovjek uopće završio srednju školu ?

Nije cudo da oni koji zavrse kod Lovrinovica rade za 2400 kuna mjesecno. A i to samo godinu dana.

Nazalost oni su jedna od boljih opcija na izborima.

New Report

Close