Jedan od najuspješnijih hrvatskih pčelara vrhunskim medom osvaja arapske zemlje

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2017. u 10:11
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Pčelari iz Šiškovaca isporučili su prvu turu meda za Jordan i Saudijsku Arabiju, u kombinacijma je i Dubai.

Prve količine svog domaćeg meda vrhunske kvalitete jedan od najuspješnijih hrvatskih pčelara, Ivan Knežević iz Šiškovaca, isporučio je u arapske zemlje. Rezultat je to dalekog putovanja s kojeg su se nedavno vratili njegova kćerka Kristina i zet Pakistanac, Sohail, odnosno Sale, kako su ga Slavonci prozvali. Na putovanju su ostvarili značajne kontakte s kupcima i počela je suradnja koja bi u konačnici mogla biti velika izvozna šansa ne samo za Kneževiće nego i za sve hrvatske pčelare, piše Glas Slavonije.

Kristina i Sale upoznali su se u Njemačkoj i “kliknuli” na prvu. Supružnici danas žive u Šiškovcima i posvetili su se obiteljskom poslu na imanju Kneževićevih.

"Isporučili smo prvu turu meda za Jordan i Saudijsku Arabiju i među prvima smo u Hrvatskoj koji tako direktno izvoze. Kako stvari stoje, potrebe za medom bit će puno veće od naše proizvodnje. Njihovo je tržište neograničeno i mislim da se jako puno može izvoziti. Za početak su tražili bagremov, cvjetni i šumski med, a vjerujemo da će trebati i druge vrste. Med smo prvo trebali plasirati u rinfuzi, ali su se predomislili i zatražili pakiranja u staklenkama od po dva kilograma", kaže Ivan.

"Postoje i neke kombinacije za Dubai. Sve je to sada na probi pa ćemo vidjeti. Jako sam zadovoljan cijenom, med je ondje puno skuplji i puno više ga troše, a nemaju uvjete za proizvodnju. Tamošnji kupci žele pravi med vrhunske kvalitete i što se toga tiče ne sumnjam u nastavak suradnje. Nadam se dobrome poslu i ako ga bude, bit će posla za sve domaće pčelare. Potrebe su jako velike i ne bismo mogli ni proizvesti koliko im treba", poručuje najtrofejniji pčelar u Hrvatskoj. Čak je 23 puta proglašen šampionom na raznim ocjenjivanjima za kvalitetu meda u Hrvatskoj i inozemstvu, a ima i više od 300 diploma. Kneževići imaju oko 700 košnica i najveći su seleći pčelari u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close