Jedan grad u Hrvatskoj donio je povijesnu odluku: Necijepljena djeca više neće moći u vrtić

Autor: Poslovni.hr , 17. veljača 2017. u 09:29
Foto: Thinkstock

Majka jednog predškolca koje nije primio ni prvo cjepivo protiv ospica rekla je da je dječak alergičan na puno toga, pa ga nije htjela voditi na cijepljenje.

Nakon pojave tri slučaja ospica u posljednjih desetak dana kod djece s područja Tučepa, Baške Vode i Sinja, epidemiolozi i pedijatri uputili su otvorene pozive roditeljima da odvedu djecu na cijepljenje protiv ospica, rubeole i zaušnjaka (MRP cjepivo) s ciljem sprečavanja nastanka bolesti i komplikacije, te nastanka epidemije. Letci upozorenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo počeli su se dijeliti u splitskim dječjim vrtićima, a među roditeljima odmah su krenule rasprave o posljedicama (ne)cijepljenja, piše Slobodna Dalmacija.

'Dobila sam obavijest da mi dijete nema uredan karton cijepljenja, te da se javimo svom pedijatru i potvrdu o cijepljenju donesemo odgajateljici u vrtić. Među roditeljima se mogu čuti priče kako se necijepljena djeca više neće moći upisivati u predškolske ustanove, odnosno u prvi razred osnovne škole a da nisu primila sva potrebna cjepiv', rekla je za Slabodnu Dalmacije jedna mama splitskog predškolca koji nije primio ni prvo cjepivo protiv ospica koje se prima s godinu i pol dana. Njezino opravdanje je da je dječak alergičan na puno toga, pa ga nije htjela voditi na cijepljenje.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close