Javni poziv za kandidature za Savjet mladih

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2015. u 13:04
Foto: Thinkstock

Gradsko vijeće Grada Siska objavilo je Javni poziv za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Siska. Riječ je o savjetodavnom tijelu Gradskog vijeća Grada Siska s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Siska.

Gradsko vijeće Grada Siska objavilo je Javni poziv za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Siska. Riječ je o savjetodavnom tijelu Gradskog vijeća Grada Siska s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Siska. Kandidati za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Siska mogu biti osobe u dobi od 15 do 30 godina života s prebivalištem ili boravištem na području Grada Siska. Savjet mladih ima devet članova čiji mandat traje tri godine.

Pravo predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj. Neformalna skupina mladih koja je, temeljem članka 9. stavka 4. Zakona o savjetima mladih („Narodne novine“ broj 41/14), skupina od najmanje četrdeset (40) mladih, također može isticati kandidature za članove Savjeta mladih Grada Siska i njihove zamjenike temeljem ovog Javnog poziva. Prilikom isticanja kandidature za člana Savjeta mladih Grada Siska, obavezno se predlaže i kandidat za zamjenika za svakog člana.

Svaki ovlašteni predlagatelj može podnijeti prijedloge za više, odnosno do devet (9), članova Savjeta mladih Grada Siska (zajedno uz prijedloge kandidata za zamjenika za svakog člana). Prijedlozi, koji moraju biti ovjereni pečatom i potpisom ovlaštene osobe predlagatelja, podnose se na propisanim obrascima koji sadržavaju sljedeće podatke: naziv i sjedište predlagatelja uz ime, prezime, potpis te broj telefona ovlaštene osobe, zatim, podatke o kandidatu (ime i prezime, datum i godina rođenja, prebivalište) i obrazloženje prijedloga predlagatelja. Kada je predlagatelj kandidature neformalna skupina mladih, kandidatura mora, osim podataka o kandidatima, sadržavati sljedeće podatke o najmanje četrdeset (40) predlagatelja iz te neformalne skupine mladih: ime i prezime, datum i godinu rođenja, adresu, OIB, te vlastoručni potpis.

Uz prijedlog, predlagatelj je dužan priložiti očitovanje o prihvaćanju kandidature za člana Savjeta mladih Grada Siska, očitovanje o prihvaćanju kandidature za zamjenika člana Savjeta mladih Grada Siska, životopis kandidata za člana Savjeta mladih Grada Siska, životopis kandidata za zamjenika člana Savjeta mladih Grada Siska, presliku osobne iskaznice kandidata za člana i kandidata za zamjenika člana te izvadak iz registra udruga ili drugog odgovarajućeg registra (ne stariji od šest mjeseci).

Prijedlozi se uz dodatnu dokumentaciju podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti na web stranicama Grada Siska (www.sisak.hr) ili osobno na porti Gradske vijećnice, Rimska 26, u Sisku.

Prijedlozi kandidata podnose se osobno u pisarnici Grada Siska ili putem pošte na adresu: Grad Sisak, Rimska 26, 44 000 Sisak, s naznakom „Prijedlog kandidata za izbor članova Savjeta mladih – ne otvarati“. Rok za dostavu prijedloga je osam (8) dana od dana objave, odnosno do 30. siječnja 2015., a nepravovremeni i nepotpuni prijedlozi neće se razmatrat

Komentirajte prvi

New Report

Close