Jandroković: ‘Ako je netko činio što nije smio, morat će odgovarati’

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2018. u 11:02
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Nakon što je objavljeno da je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak formalno bio zaposlen u tvrtki Texo Management sve do 30. travnja prošle godine, komentirao je to, na HDZ-ovu skupu u Slavonskom Brodu, glavni tajnik stranke, predsjednik Sabora Gordan Jandroković. S druge strane u medijima se sve glasnije propituje sudbina potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

"Ako je bilo nekakvih propusta, ako je netko činio što nije smio, morat će odgovarati. Ne možemo mi kao HDZ, koji smo uložili veliki politički kapital kako bi spasili Agrokor, da bi spasili hrvatsko gospodarstvo, pretrpjeti političku štetu zato što su neki pojedinci mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe, izjavio je Jandroković", prenosi HRT.

S druge strane novi broj Nacionala ponovno propituje položaj Matrine Dalić u Vladi te isto tako sudbinu Ramljaka.

Podsjetimo, Mostovac Nikola Grmoja rekao je danas za N1 kako sumnja da je Ante Ramljak bio zaposlen u bivšoj tvrtki, kojoj je osigurao angažman u Agrokoru, i nakon što je postao izvanredni povjerenik u posrnulom koncernu.

"Ima šaputanja se da je Ante Ramljak do 30. travnja bio zaposlen u tvrtki Texo Managment", rekao je Grmoja na N1.

Iz izvanredne uprave Agrokora poručuju da "datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika."

Pojašnjavaju da Ramljak nije zaposlenik Agrokora te da nema s Agrokorom ugovor o radu.

Sa svrhom otklanjanja svih potencijalnih šumova u kanalu, iznosimo sljedeće činjenice: Ante Ramljak je prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvranednog povjerenika Agrokora. Njegov radni status je od tada rad za Agrokor temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH i činjenicom da je isti imenovan na tu funkciju rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu. Zakon naime određuje izvanrednom povjereniku naknadu za njegov rad u bruto iznosu do iznosa prosječne plaće bivše uprave i ne previđa mogućnost stalnog zaposlenja povjerenika u kompaniji.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Bit će tu posla i za dorh vidim ja. Ali ne ovaj Cvitanov, jer i njegov mali je zaposlen u Agrokoru pa bi i za sam dorh trebao superdorh koji bi istraživao njegov dorh.

debilana
prekid
bez
odjave
ma gdje to
ima
a da
nije kažnjeno
inspektori
koji će ?
aha
nema se
muda

New Report

Close