‘Jakovina suradnicima zabranio dolazak na stručni skup’

Autor: Agencija VLM , 27. prosinac 2013. u 11:39
Tihomir Jakovina. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U našoj je županiji danas više od 22 000 nezaposlenih, dok je prije nekoliko godina nezaposlenih bilo manje od 15 000 – kaže župan Božo Galić.

– Tijekom rata 50 posto županije bilo je okupirano, uništena je infrastruktura, gospodarstvo, objekti, obiteljske kuće. No, obnova je išla snažnom dinamikom, a danas smo u situaciji kada gospodarstvo propada i ljudi svakodnevno ostaju bez posla. U našoj je županiji danas više od 22 000 nezaposlenih, dok je prije nekoliko godina nezaposlenih bilo manje od 15 000 – kaže župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i podsjetio kako je bilo godina kada se kroz javna poduzeća u najistočniju županiju ulagalo i 1,3 milijardi kuna, a danas ni 300 milijuna kuna.

– Investicijski zamah nije krenuo, javna poduzeća su stala s investicijama, izostala su obrtna sredstva, uvjeti za ulaganja ovdje su zakočeni. Svakodnevno se mijenjaju zakonske regulative o ulaganjima u gospodarskim zonama, povlasticama za područje od posebne državne skrbi i ulagači od toga bježe jer nemaju sigurnosti – kaže župan Galić. Dodaje kako županija ima strategiju, ali država treba dati smjernice no umjesto toga, država koči i remeti kapitalne projekte.

– Prije mjesec dana imali smo stručni skup o kanalu Dunav – Sava na koji smo pozvali ministra Jakovinu i njegove zamjenike i suradnike iz Hrvatskih voda, ali su nam dan uoči skupa javili kako im je ministar zabranio dolazak jer je skup organizirala Županija, bez ministarstva. A kada se s njima želi dogovoriti radni sastanak, ne odazivaju se, a kada to sami učinimo u Vukovaru, onda ne dolaze – požalio se župan Galić.

Komentirajte prvi

New Report

Close