Jakovina otvorio izgrađeni dunavski nasip

Autor: Agencija VLM , 17. listopad 2014. u 13:28
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatske vode godišnje u izgradnju novih nasipa na području cijele Hrvatske ulažu od 150 do 200 milijuna kuna.

Mještani dijela vukovarskog naselja Budžak, oko 300-ak građana, ubuduće mogu mirno spavati i ne moraju više strahovati od novih visokih vodostaja Dunava koji su im u zadnjih nekoliko godina prijetili da potope obiteljske kuće, rekao je ministar poljoprivrede u Vladi RH Tihomir Jakovina koji je zajedno sa gradonačelnikom Vukovara svečano otvorio izgrađeni dunavski nasip.

Govoreći o izgrađenom nasipu Jakovina je rekao kako je to područje tijekom poplava 2006, 2008. i 2013. godine bilo jedno od kritičnih mjesta ali i da sada više neće biti potreba za postavljanje zečjih nasipa i angažman velikog broja ljudi kako bi se spasili građani i njihova imovina. Izgradnja nasipa, koji je dužine 492 metra, započela je prošle, a završila u travnju ove godine.

Rečeno je kako su radovi koštali nešto više od 2,2 milijuna kuna. Govoreći o isplativosti izgradnje nasipa generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić rekao je da su samo troškovi prošlogodišnje obrane od poplave, koja je prijetila Budžaku, iznosili oko 200.000 kuna.

Govoreći o ulaganjima Hrvatskih voda na području Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije Jakovina je rekao da je do sada realizirano niz projekata, a da su u pripremi i mnogi drugi kako bi se poboljšala kvaliteta života građana. Istakao je da Hrvatske vode godišnje u izgradnju novih nasipa na području cijele Hrvatske ulažu od 150 do 200 milijuna kuna.

Odgovarajući na novinarski upit o puknutom nasipu u Rajevom Selu, u županjskoj Posavini, i kada će on biti završen Jakovina je rekao da se radovi na tom području odvijaju očekivanom dinamikom ali i da im vremenske prilike, odnosno, česte kiše ne idu na ruku.

– Ne zanima me i ne inizistiram da radovi budu gotovi sedam ili deset dana prije ili poslije. Želimo napraviti kvalitetan posao sa svim onim zahtjevima struke i nadzora koji su postavljeni. Imali smo ogromnu katastrofu ove godine i ne možemo si dozvoliti da za par godina ponovno imamo problema s tim nasipom, rekao Jakovina.

Komentirajte prvi

New Report

Close