Jakovčić: Smjena u istarskome i pulskom SDP-u prvorazredno je političko pitanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. studeni 2012. u 14:19
PXL

Tim potezom SDP najavljuje novu politiku prema Istri jer mu očito ne odgovara stabilna i čvrsta Istra, rekao je Ivan Jakovčić.

Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je danas komentirajući odluku Predsjedništva SDP-a Hrvatske o raspuštanju Gradske organizacije pulskoga SDP-a i istarske Županijske organizacije te stranke da ta smjena čelnika SDP-a u Puli i Istri nije samo unutarstranačka stvar s obzirom na to da "smijenjeni čelnici obnašaju visoke dužnosti na razini Istre i grada", nego ona postaje "prvorazredno političko pitanje s pokušajem političke destabilizacije Istre".

Tim potezom SDP najavljuje novu politiku prema Istri jer mu očito ne odgovara stabilna i čvrsta Istra, rekao je na konferenciji za novinare Jakovčić te poručio kako IDS građanima Istre i dalje jamči stabilnost i sigurnost.

Jakovčić smatra da je taj pokušaj političke destabilizacije Istre još jedan dokaz koliko je za Istru, kako je rekao, važno što postoji "jedna snažna, jaka autentična istarska politička opcija".

"Istra i njeni građani više od dvadeset godina s vrlo jasnim razlogom podržavaju našu politiku jer su svjesni da bi Istra bez IDS-a bila igračka u rukama zagrebačkih političkih elita, koje god boje te elite bile", istaknuo je i dodao da je IDS "izložen svakodnevnim pritiscima", ponajviše kad je riječ o izgradnji TE Plomin 3.

"Očito je posljednja sjednica Županijske skupštine na kojoj su svi vijećnici jednoglasno prihvatili zaključak o raspisivanju referenduma jako razbjesnila vodstvo SDP-a. Žao mi je zbog toga, no svaka stranka bi trebala poštovati interese građana", zaključio je Jakovčić i ponovio da je većina građana Istre spremna prihvatiti TE Plomin 3, ali isključivo na plin.

"Mi ostajemo odlučni u obrani interesa građana Istre", poručio je Jakovčić.

Odgovarajući na pitanje novinara je li istinita informacija koja je "procurila u javnost kako Damir Kajin prelazi u SDP", predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je istaknuo da je Kajin potpredsjednik IDS-a te kako očekuje da će tako biti i ubuduće jer "nema nikakvih razloga da bude drugačije".

Inače, krajem listopada predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić i predsjednik pulske organizacije SDP-a Denis Martinčić u Puli su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close