Jakovčić predao dužnost istarskog župana Flegi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. lipanj 2013. u 14:08
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Jakovčić je kazao kako će se posvetiti vođenju i jačanju IDS-a do siječnja iduće godine kada ih očekuju unutarstranački izbori

Istarski župan u tri mandata Ivan Jakovčić predao je danas u Puli, na prigodnoj svečanosti u županijskom sjedištu, dužnost novom istarskom županu IDS-ovom Valteru Flegi koji je potpisivanjem dokumenata i službeno je danas preuzeo vođenje Istarske županije.

"Nadam se da ću nakon 12 godina obnašanja dužnosti župana biti zapamćen kao dobar župan koji se borio za jačanje identiteta Istre kao europske regije", rekao je nakon primopredaje dužnosti Ivan Jakovčić. Govoreći o svom mandatu kazao je kako je posebno ponosan na osnivanje Sveučlilišta u Puli, izgradnju punog profila autoceste Istarskog ipsilona i na projekt zbrinjavanja otpada. "Nadam se da će novi župan nastaviti pokrenute projekte poput izgradnje nove pulske Opće bolnice i projekt Brijuni rivijera", poručio je dosadašnji istarski župan Ivan Jakovčić.

Na novinarsko pitanje što će sada raditi Jakovčić je kazao kako će se posvetiti vođenju i jačanju IDS-a do siječnja iduće godine kada ih očekuju unutarstranački izbori. Župan na odlasku zahvalio se i svim novinarima, kao i suradnicima na dosadašnjoj suradnji, a novom je županu poželio sreću u obavljanju dužnosti.

Novi župan Istarske županije Valter Flego, ponajprije se zahvalio dosadašnjem županu i stranačkom predsjedniku na svemu što je napravo u tri mandata koliko je bio na čelu Istarske županije. "Preuzeo sam sve započete projekte, a nastavit ću i rad na jačanju identiteta Istre i prilagodbe za ulazak u Europsku uniju", rekao je Flego. Također je obećao da će graditi mostove suradnje kako sa suradnicima tako i s drugim strankama u Istri, a sve u cilju razvoja Istarske županije kojoj je od danas na čelu.

Komentirajte prvi

New Report

Close