Jakovčić i dalje smatra da je stručna osoba prikladnija za ministra turizma

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. ožujak 2013. u 20:07
Ivan Jakovčić; Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“Cijenim poziv premijera i smatram ga izrazom priznanja za sve što sam do sada napravio u politici”, kazao je Jakovčić.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić večeras je izjavio za Hinu kako zahvaljuje premijeru Zoranu Milanoviću na pozivu za dužnost ministra turizma u Vladi RH, kao i na lijepim riječima koji je izrekao na njegov račun da je sa suradnicima u dvadeset godina od Istre napravio brend, no i dalje smatra kako je stručna osoba prikladnija za ministarsko mjesto.

>>> Milanoviću žao Ostojića, priželjkuje Jakovčića

"Cijenim poziv premijera i smatram ga izrazom priznanja za sve što sam do sada napravio u politici", kazao je Jakovčić, pozvavši premijera Milanovića da se ogradi, odnosno da se rasčisti situacija vezano za izjavu SDP-ovog kandidata za istarskog župana Damira Kajina, koji je ustvrdio kako je SDP-ova ponuda Jakovčiću da bude ministar zapravo "ruganje Jakovčiću".

Naime, Kajin je u subotu, komentirajući ponudu SDP-a da Jakovčić bude novi ministar turizma, u izjavi za medije rekao "kako se Jakovčiću zapravo rugaju i tjeraju ga od sebe i Istrijana".

"Vjerujem da premijer Milanović ne stoji iza toga, odnosno iza ove izjave, tako da bi bilo dobro da se to rasčisti. Kajin je kandidat za župana najturističkije regije i nema nikakve šanse da prođe. Stoga želim razjasniti ove stavove jer ne mogu dopustiti da se netko igra sa mnom", izjavio je predsjednik IDS-a Jakovčić.

Dodao je kako vjeruje da je ponuda premijera Milanovića ozbiljna za razliku od Kajinovih izjava koje je nazvao "neozbiljnima".

Upravo iz tog razloga vjerujem da premijer ne stoji iza toga, rekao je Jakovčić.

Naglasio je kako je danas boravio u Dalmaciji, gdje je razgovarao s tamošnjim gospodarstvenicima i turističkim djelatnicima te s bivšom ministricom turizma Pave Župan Rusković.

"Svi su jednoglasni u tome, kao uostalom i hotelijeri u Zagrebu, da struka treba imati čovjeka na mjestu ministra turizma, čovjeka koji ima bogato iskustvo u turizmu", naglasio je Jakovčić dodavši kako će se o tom pitanju sutra u Poreču sastati s ključnim hotelijerima Istre.

Nakon tih razgovora predložit će rješenje premijeru Zoranu Milanoviću.

"Neovisno o tome što sam najavio da ću novog kandidata za ministra turizma predložiti do Uskrsa, prema sadašnjem stanju to će se dogoditi već do kraja tjedna", istaknuo je Jakovčić.

Smatra da se iz premijerove izjave o tome kako se u Vladi donose odluke, i da bi zbog toga svi predsjednici vladajućih stranaka, koji to mogu, trebali imati mjesto u Vladi, može isčitati da premijer prihvaća njegov prijedlog o rekonstrukciji Vlade.

"To se dakle odnosi i na predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvana Hrelju. U svakom slučaju u ovome isčitavam pozitivnu namjeru", zaključio je predsjednik IDS-a Jakovčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close