Jako Andabak: Stubaki će se završiti, nema odustajanja

Autor: Agencija VLM , 23. srpanj 2013. u 12:42
Jako Andabak. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Projekti će biti gotovi za tri do četiri mjeseca i onda će se moći početi graditi, objasnio je Andabak.

Iako je još 2008. godine Koncern Sunce na čelu s Jakom Andabakom sklopio ugovor o javno – privatnom partnerstvu s Krapinsko – zagorskom županijom o realizaciji Zdravstveno – turističkog kompleksa Stubaki d.d., projekt je, nakon izmjene detaljnog plana uređenja, tek u fazi izrade izvedbenog i glavnog projekta. Župan Željko Kolar   susreo se s Andabakom te obišao teren, istaknuvši da je najbitnije da projekt ide dalje i da odustajanja neće biti.

– Razlozi kašnjenja su i objektivni i subjektivni, no u roku tri do četiri mjeseca imat ćemo projekte i biti spremni za početak gradnje. S nadležnim ministarstvom definirano je pitanje postavljanja bušotine kako bi došli do izvora termalnih voda, dobili smo koncesiju, a kada se krene dvije godine bit će dovoljne za završetak – rekao je Jako Andabak.

Potrebni novi rokovi

Projekt Stubaki, težak oko 109 milijuna eura, na 160 četvornih metara Koncerna Sunce i 4000 kvadrata u vlasništvu Županije, obuhvaća tri hotela, aqua park, wellness kompleks, eko-etno selo te u drugoj fazi specijalnu bolnicu. Župan je dodao da će Županijskoj skupštini u rujnu biti predložene izmjene postojećeg ugovora, jer su rokovi prekoračeni, te treba postaviti nove rokove na realnoj osnovi.

– Ovaj je projekt kapitalan za razvoj turizma i gospodarstva čitave županije – kaže župan, koji je sa zamjenikom Anđelkom-Ferek Jambrekom obišao i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, gdje nema čekanja s radovima, već su u punom jeku. Radi se o gradnji nove hidroterapije, po čijem će završetku u rujnu svi vodeni sadržaji bolnice biti objedinjeni na površini od 600 kvadratnih metara. Novac za investiciju vrijednu 10 milijuna kuna osiguran je kreditom Zagrebačke banke putem HBOR-a uz otplatu kroz decentralizirana sredstva Županije.

Priprema za EU tržište

–  Cilj je poboljšanje kvalitete usluge te dodatni terapijski sadržaj u popodnevnim satima kao i priprema za otvoreno europsko tržište medicinskog turizma, jer je tu naša perspektiva – istaknuo je ravnatelj bolnice dr. Davor Gredičak, a Župan Kolar dodaje: – Ova investicija još je jedan primjer da se županija odgovorno ponaša rukovodeći zdravstvenim ustanovama, jer je uz kvalitetu kadrova nužno i ulaganje u razvoj sadržaja i prostora.

Komentari (1)
Pogledajte sve

koja poduzetbička faca.

New Report

Close