Jako Andabak na godinu dana zakupio Bizovačke

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2013. u 22:00
Zakup bi se, prema ugovoru, mogao produljiti na još godinu dana/D. Jelavić/PIXSELL

Koncern će uložiti milijun eura u nužne zahvate i popravke, zadržat će 37 radnika.

Osijek Tvrtka Salve Regina Marija Bistrica iz koncerna Sunce zakupila je na godinu dana Bizovačke toplice, a u tom kompleksu počet će djelovati 1. studenoga.

Ugovorom između vlasnika koncerna Jake Andabaka i Bizovačkih toplica u stečaju najam bi se mogao produljiti na još godinu dana, doznaje se od stečajnog upravitelja Bizovačkih toplica Duška Zeca. Odboru vjerovnika stigle su tri ponude na natječaj za zakup koji se odnosi na hotel Termiju, kupališni kompleks Aquapolis te pansion Stari hotel Sunce, a odbor je na ročištu u četvrtak na Trgovačkom sudu u Osijeku prihvatio prijedlog stečajnog upravitelja da se ugovor o zakupu sklopi s tvrtkom Salve Regina Marija Bistrica d.o.o. Zagreb.

Mjesečni zakup iznosit će 25.000 kuna (plus PDV), a zakupac će uložiti milijun eura za nužne zahvate i popravke na objektima. Zakupac će zadržati 37 radnika koji trenutačno rade, a bude li potrebe za više djelatnika, zapošljavat će se radnici iz Bizovca i Osječko-baranjske županije.Koncern Sunce u zakup je uzeo i lječilište, tvrtku kćer Bizovačkih toplica, koja nije u stečaju. Zadržat će brend i ime Bizovačkih toplica te, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, nastaviti raditi na trajnom rješenju za toplice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close