Jako Andabak bolnici u Zaboku duguje 800 tisuća kuna

Autor: Agencija VLM , 19. ožujak 2013. u 16:05
Jako Andabak. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Sveta Katarina je bolnica u prostorima OB Zabok, a dug se odnosi na najamninu prostora, koja mjesečno košta 120 tisuća kuna te na dio režija.

Bolnica Sveta Katarina dužna je trenutačno Općoj bolnici Zabok 800.000 kuna za pola godine najamnine, rekao nam je ravnatelj dr. Ivan Švajger. Pritom je poručio da bi mogli podići tužbu, jer od kada je ravnatelj stalno se vuku ovi financijski problemi.

– Kad ih se pozove i upozori na raskid ugovora, tada plate po 100.000 kuna. No uvijek se dugovi vuku od 600 do 800 tisuća kuna, što je iznos najma, dok ima i ostalih troškova za režije. Samo najam prostora mjesečno iznosi 120.000 kuna. Nama to puno znači, to nam je cijena plina za dvije godine, kaže ravnatelj Švajger.

Inače, u OB Zabok uskoro se otvara prvi zagorski centar za dijabetes koji će uz kardiološki i kirurški odjel biti vrlo zanimljiv pacijentima i izvan Krapinsko-zagorske županije.

Novi liječnici iz Zagreba

Doktor Švajger siguran je da će vidjeti još više registracija automobila iz Zagreba, Rijeke, a bilo ih je već, kaže, i onih diplomatskih. Ukratko, OBZ poprima puno veći značaj od regionalne bolnice, posebice dolaskom novih liječnika iz Zagreba. To su voditelj Odjela kirurgije, doktor Željko Lacković prije zaposlen u KB Dubrava, dijabetolog Franjka Požgaj koja će zagorske pacijente uključiti u hrvatsku mrežu dijabetičara Crodijabet te Mima Georgieva, kardiologinja iz Srčane poliklinike u Draškovićevoj.

-Dolazak dr. Lackovića velika je prekretnica jer on donosi uz ogromno kirurško iskustvo, širi dijapazon operacija tako da pacijenti neće više odlaziti zbog nekih zahvata u Zagreb- rekao je Švajger i dodao: Mima Georgieva je vrhunski kardiolog i pet dana u tjednu imamo kardiološku ambulantu, a listu čekanja smo smanjili na pola. Još se moramo ekipirati, ali da bi smanjili baš sve liste čekanja to bi bio preambiciozan projekt, pogotovo sada, kad je ministarstvo donijelo odluku o zabrani zapošljavanja.

Bolje od ostalih bolnica

Bolnica u Zaboku ima od 650 zaposlenih oko 120 liječnika i svi, poručuje Švajger, nastoje biti dio dobre priče. Iako se limit od HZZO stalno smanjuje, financijski zabočka bolnica prema Švajgeru, bolje stoji od ostalih bolnica jer ima dodatnih prihoda. Primjerice, to su prihod od uništavanja infektivnog otpada te spomenuti najam prostora koji je uzeo koncern Sunce Jake Andabaka.

Komentirajte prvi

New Report

Close