Jadrolinija u ljetnom redu plovidbe, s novim linijama

Autor: Sergej Novosel Vučković , 04. lipanj 2017. u 21:59
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Do 1. listopada dodatne veze u lokalnom prometu, cijene više prosječno 20%. Uvedene i nove relacije katamarana.

Najveći hrvatski brodski putnički prijevoznik Jadrolinija prešla je na sezonski red plovidbe, koji do 1. 10. podrazumijeva dodatna putovanja na linijama u lokalnom prometu, zbog očekivanog povećanog prijeva turista. Ima i novu katamaransku liniju Pula-Unije-Susak-Mali-Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar, te još jednu, sezonsku katamaransku, koja će od 9. lipnja ploviti na relaciji Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split. Sa sezonskim redom, ističu iz Jadrolinije, na snazi je i sezonska tarifa, sa cijenama prosječno 20 posto višima od uobičajenih, ali ona ne vrijedi za otočane, vlasnike otočnih iskaznica.

Svojim brodovima i trajektima Jadrolinija je lani prevezla 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila, što je nakon 2015., druga godina u povijesti brodara da je broj putnika premašio 10 milijuna. Oni karte, osim u agencijama i prodajnim mjestima u pristaništima, mogu kupiti i online, a moguće je i otvaranje prepaid računa na tzv. Jadrolinija2Go karticom, koja osigurava direktan ukrcaj na brod. Flota Jadrolinije lani je obnovljena ulaganjima od 60 milijuna kuna, a u prometu je 50 brodova, koji dnevno imaju više od 600 polazaka, te oko 600.000 putnika tjedno, polovinu ljeti.

Osim duž hrvatske obale, Jadrolinija je prisutna i u međunarodnim vodama Jadran, jer od sredine svibnja, podsjećaju iz riječke tvrtke, postoji međunarodna trajektna linija od Barija u Italiji do Bara u Crnoj Gori, u suradnji s Barskom plovidbom. Linija je u prometu do prosinca, preko broda Dubrovnik, koji već povezuje Dubrovnik i Bari.     

Komentirajte prvi

New Report

Close