Jadrolinija prevezla lani 12,3 mil. putnika

Autor: Darko Bičak , 27. svibanj 2019. u 21:59
Foto: G. Jelavić/PIXSELL

Blagi rast priobalnog prometa.

Jadrolinija je u 2018. povećala broj putnika za 150 tisuća ili 1,2%, a broj automobila na njihovim trajektima je porastao za čak 4,4%o, stoji u njihovu godišnjem izvješću.

Iz riječkog brodara ističu da su na koncesijskim natječajima na liberaliziranom tržištu osvojili sve linije za koje se Jadrolinija i natjecala. Pojašnjavaju da su lani prevezli ukupno 12,3 milijuna putnika i tri milijuna vozila.

Ukupni prihodi kompanije porasli su za 3,2%, a rashodi su pali za 3,2%. Dostupni podaci za razdoblje siječanj-travanj 2019. pokazuju kako se pozitivan trend nastavlja te je zabilježen rast prometa od pet posto.

Jadrolinija nastavlja i s razvojem poslovanja i brige za zaposlenike. U 2018. intenzivirani su kolektivni pregovori te je osigurano povećanje plaća za pet posto, a uspostavljena je i suradnja sa znanstvenim institucijama na EU projektima.

Jadrolinija je predstavila i mobilnu aplikaciju mJadrolinija koja će putnicima omogućiti lakšu i bržu kupovinu karata. Danas Jadrolinija tijekom ljetne sezone ima 600 polazaka brodova dnevno, a najfrekventnije linije održavaju se 24 sata dnevno.

Komentirajte prvi

New Report

Close