‘Ja sam pokretao procese protiv korupcije i kriminala’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. prosinac 2012. u 10:00
Tomislav Karamarko (Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Karamarko nije želio otkriti imena kandidata za gradonačelnika Splita već je rekao kako će odluku o tome donijeti sljedeći tjedan.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije želio otkriti imena kandidata za gradonačelnika Splita već je rekao kako će odluku o tome donijeti sljedeći tjedan.

"Razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete i bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima iz Gradskog odbora. Danas o ni o čemu nećemo odlučivati, ali na ovim izborima pojavit će se nova lica, stranka ide samo naprijed", izjavio je Karamarko na jučerašnjoj javnoj tribini "Dr. Franjo Tuđman-Sve za Hrvatsku". Karamarko je u Split stigao povodom trinaeste obljetnice smrti Franje Tuđmana koja je dupkom napunila prostor splitskog HNK.

Kazao je kako je svaka suvremena europska država u 20. stoljeću imala političara koji je u presudnom trenutku za svoju zemlju odradio povijesno djelo, a u Hrvatskoj je to Franjo Tuđman. "Politička doktrina dr. Tuđmana zatvara se ulaskom Hrvatske u EU jer ispunjavamo njegov program. Želimo u ideologiju naše stranke čvrsto ugraditi Tuđmana , ali i u hrvatsko društvo također. On je isto tako donio demokraciju i slobodu", dodao je Karamarko.

Na novinarski upit da komentira odricanje pojedinih članova od stranke posljednjih godina Karamarko je odgovorio kako stranku ne čine idealni ljudi, već institucije. "Bilo je devijacija u našoj stranci. Što se tiče koruptivnih aktivnosti i kriminala, te sličnih pojava protiv kojih smo se borili – ja sam pokretao te procese. Nitko drugi. Niti jedna druga stranka – ni 1994., ni 2008. godine", rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ- a poručio je SDP-u u Splitsko-dalmatinskoj županiji da za lokalne izbore "izgube nadu jer ništa dobro ne rade ni narodu ni županiji, te da su šanse na strani HDZ- a". O Tuđmanu su na splitskoj tribini među ostalim govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević i Tihomir Dujmović.

Komentari (2)
Pogledajte sve

kako će objaviti ono što ni sam nezna, tj. još nije odlučio. kupuje vrijeme.

Pokretao je samo procese protiv svojih iz HDZ-a .

Propustio je pokrenuti procese protiv korupcije i krimenalu u SDP-u ,HNS-u i IDS-u.

Sigurno i SDP ima svoju “Fimi mediu” .

Iako je u Saboru obečao da će istražit Čačića i HNS ništa nije učinio .

HDZ lopine su male bebe prema Kukuriku lopinama .

New Report

Close