“Ja bih vratila novac, bačena je sjena na cijeli proces”

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2018. u 11:38
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘Zatražila sam detaljno izvješće SOA-e, dobila sam ga sinoć, a sad u moj ured dolazi i ravnatelj Markić.

'Sastanak s premijerom, nadam se, bit će u ponedjeljak, očekujem potvrdu termina', kazala je u petak predsjednica Kolinda Grabar Kitarović govoreći, među ostalim, i o aferi Hotmail, piše N1.

'Zatražila sam detaljno izvješće SOA-e, dobila sam ga sinoć, a sad u moj ured dolazi i ravnatelj Markić.

Predložit ću i sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Moram izraziti zabrinutost iz 3 razloga:

1. nagodba se mora provesti, ne želimo da dođe do komplikacija

2. tzv. afera Hotmail, treba vidjeti tko je znao za tu komunikaciju. Zašto skupina komunicira putem hotmaila, čiji su serveri izvan države.

3. činjenica da se bojim da sve drugo u državi stoji…', rekla je predsjednica u Saboru, nakon svečanosti u povodu 15. godišnjice rada Hrvatske zajednice županija.

Upitana kolika je odgovornost premijera u svemu, odgovorila je: "Nismo se čuli telefonom jer sam bila izvan države. Nisam bila za razgovor preko telefona jer mislim da ne bi bio dovoljno zaštićen, zato sam zatražila sastanak.

"Po meni, treba istražiti autentičnost sadržaja, a to rade određene institucije i nitko ne smije raditi pritisak na DORH. Naravno, svatko od nas je politički odgovoran za posao koji radi, a to ovisi i o stabilnosti unutar koalicije, njihovim razgovorima, a ja u ovom trenutku nemam dovoljno podataka da bih mogla komentirati detalje", dodala je.

"Prvo je činjenica da se nagodba koja je donesena mora provesti, ne želim da dođe do komplikacija jer o tome ovisi stabilnost koncerna Agrokor. Drugo je afera hotmail, treba istražiti i vidjeti tko je znao za tu komunikaciju. Zašto jedna skupina dužnosnika, ozbiljnih ljudi, komunicira preko hotmaila i drugih privatnih mailova čiji su serveri izvan države o jednom tako bitnom pitanju", kazala je Grabar Kitarović.

"Ta skupina je pokazala veliku neozbiljnost prema nacionalnom problemu, prema tom načinu komunikacije, a koliko su ozbiljno radili, to je na njima. Nažalost, to baca sjenu na cijeli proces. Što se tiče naknada, o tome sam veće rekla.

Komentirala je izjavu premijera Plenkovića da bi koji su bili angažirani trebali vratiti novac.

"Ja bih vratila novac. Ne bih htjela dovoditi u sumnju svoju poziciju da su moje namjere bila najbolje u pisanju zakona koji u konačnici jest donio stabilnost.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Kad bolje razmislim da svi HDZ-ovci koji su isisali ovu jadnu državu vrate novce državne financije bi bile 80 milijardi dolara u plusu.

Da Kolinda samo vrati troškove svojih putovanja i izmještanja s Pantovčaka DIOKI je mogao dalje raditi.

Pa Dalička joj je sve rekla.

Nije Dalička kriva što je predsjednica krivo shvatila tko je pisao zakon.

Inače kr.iminalci čine ipak samo 15 % hrvatskog društva.

Ulizivanje njima da mogu krasti, a ako ih uhvate vrate novac………….

Neće pomoći predsjednici da dobije nove izbore.
Premalo glasova

Vratit će isto kao što je vratio Sanader, Ježić, Kutle Merzelica, Banditos i ostali članovi UZO-e.


ovo se mora pretočiti u novi zakon,

čl.1. ukradi ako možeš, ako te uhvate, vrati koliko sam ocijeniš da je previše i sve ok,
traži dalje drugu priliku

autori zakona KGK i AP na temelju vlasitih izjava u medijima

hahaha, baš tako, ako prođe ok, ako ne vratimo pare i ono jbga oprostite probali smo ali nije uspjelo, jaoooo koja banana država.. ili kako je Milanović rekao Slučajna država :))))

New Report

Close