Izvrsni neurokirurg vratio iz najskuplje bolnice na svijetu natrag u Hrvatsku i objasnio zašto je to učinio

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Postao je vijest jer se vratio u Hrvatsku iz najskuplje bolnice na svijetu Cleveland Clinic Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok njegovi kolege odlaze u suprotnom smjeru. Mladi liječnik doc. dr. sc. Dario Mužević nakon godinu i devet mjeseci provedenih na Bliskom istoku stigao je tamo gdje je i započeo karijeru, u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je imenovan za v. d. ravnatelja Klinike za neurokirurgiju.

'Glavni je misterij zašto sam se vratio (gromoglasan smijeh). I otišao sam s namjerom da se vratim', odgovara na pitanje tportalu Dario Mužević, v. d. ravnatelj Klinike za neurokirurgiju Kliničkog bolničkog centra Osijek.

I prije nego što je otišao znao je točno gdje želi: samo u Cleveland Clinic. Ništa drugo nije bilo u igri. Osnovni motiv mu nije bio raditi u inozemstvu, nego je otišao po znanje koje je želio, a u Hrvatskoj za to nije bilo mogućnosti, s ciljem da se vrati natrag kad ga prikupi.

'Nakon specijalizacije su nam, na žalost, neke edukacijske mogućnosti skromne. Možete ići na kongrese, ali otići na neko ekstenzivnije usavršavanje nemate kako, kada i odakle. Stoga mi je bila ideja otići tamo jer sam znao da je to vrhunska ustanova, pokupiti što se može i jednog se dana vratiti. I taj dan je relativno brzo došao, nakon godinu i devet mjeseci, nešto više od toga', detaljno objašnjava razloge povratka ovaj osječki neurokirurg koji je u Abu Dhabiju radio u bolnici s 364 kreveta i 6000 zaposlenih, od kojih je 300 liječnika, a cijena liječenja u njoj od 500 dolara dnevno na više.

Definitivna odluka o povratku u grad na Dravi 'pala' je u veljači, a preliminarno je o tome s Ravnateljstvom osječkog KBC-a razgovarao već nešto ranije. U Osijek se vratio, ističe, iz osobnih razloga.

Komentari (2)
 • All
  All 9:46 11.12.2018.

  martom


  Svaka čast!! Ima nade za Hrvatsku!! Usprkos “mainstream” medijima!

  😀 Dajte malo i nama toga što koristite ! 😀

 • martom
  martom 9:32 10.12.2018.

  Svaka čast!! Ima nade za Hrvatsku!! Usprkos “mainstream” medijima!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!