Izvođači još čekaju 9 milijuna kuna od turske Dogus grupe

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2015. u 10:21

Dogus grupa se brani i kaže da su do sada platili oko 95 posto ispostavljenih računa, a da kasne zbog provjere ugovora i radova.

Turska Dogus grupa krajem srpnja otvorila je luksuzni turistički kompleks D-Resort Šibenik u koji je uložila 25 milijuna eura, a nekoliko mjeseci nakon raskošnog otvaranja koje ih je stajalo više od milijun kuna izvođači radova i dalje nisu plaćeni, piše Večernji list.

Plaćeno 95% računae

Nekoliko izvođača radova u Šibeniku požalilo se da Dogus kasni s uplatom i izrazilo bojazan da lokalni menadžment namjerno odgađa podmirenje računa zbog problema s likvidnošću. Boje se da će do naplate čekati iduću turističku sezonu, a kažu i da nisu zadovoljni vođenjem projekta. Dogus grupa se brani i kaže da su do sada platili oko 95 posto ispostavljenih računa, a da kasne zbog provjere ugovora i radova.

"U stalnom smo kontaktu s dobavljačima kako bismo što prije podmirili svoje obveze ",  kažu u Dogusu. Oko iznosa duga slažu se obje strane jer 5 posto investicije jest 1,25 milijuna eura, što je pak oko devet milijuna kuna. I dok je to za turski Dogus to mali iznos, za male kooperante milijun ili dva milijuna kuna duga golem je novac bez kojeg mogu završiti i u bankrotu. 

Hotel ima 69 soba i apartmana te tri vile, a ukupno ulaganje čini ga jednim od najskupljih objekata te vrste u Hrvatskoj jer je po sobi uloženo oko 380.000 eura,iako je riječ o hotelu sa četiri zvijezdice, dok je, primjerice, u Maistrin luksuzni hotel Monte Mullini u Rovinju uloženo 170.000 eura po sobi. Dogus je u Hrvatskoj šest godina, a uložili su više od 300 milijuna eura. U vlasništvu su dvije marine, Vile Dubrovnik i 11 posto udjela u ACI -ju koji, prema riječima njihova vlasnika Ferita Sahenka, želekupiti. Diljem svijeta zapošljavaju 50.000 ljudi u osam sektora, od bankarstva, medija do turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close