Izručenje za 10-ak dana, Todorić tvrdi za 25

Autor: Suzana Varošanec , 25. listopad 2018. u 22:00
Izručenje se očekuje u kratkom roku/Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši prvi čovjek Agrokora danas poručio kako je spreman za Remetinec.

Sudac Visokog suda u Londonu Duncan Ouseley nakon višesatnog ročišta odbio je zahtjev branitelja osnivača Agrokora Ivice Todorića na pravo na žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj.

Zaključivši da nisu izneseni novi dolazi prema kojima bi se mogao odobriti postupak žalbe, viši je sud ostao na liniji prvostupanjske presude koja je sad postala pravomoćna.

Time je otpala posljednja prepreka za izručenje Todorića na zahtjev hrvatskih pravosudnih tijela, ali otvara se između ostalog pitanje u kojem će roku do toga doći. 

Što se tehničke procedure tiče, ona je stvar dogovora hrvatskih i britanskih nadležnih tijela, odnosno prema ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću to znači da biti izručen u kratkom roku, a nagađa se da bi to moglo biti u sljedećih 10-ak dana, to tim više što rok za izručenje može biti produljen samo u izvanrednim okolnostima o kojima se zasad ne može više doznati.

Za mene je ovo bio jedan poslovni potez, izjavio je Todorić nakon objave presude navodeći da je u Londonu obavio sve zadatke koje je stavio ispred sebe. U Londonu, međutim, navodi da ostaje još 25 dana. Odlukom je razočaran, a najavljuje protuudar, ali i da je spreman za Remetinec. 

Komentirajte prvi

New Report

Close