Izraelci Hrvatskoj nude agrarnu tehnologiju

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2017. u 14:37
Seminar je održan u Virovitici

Predavanja organizirana kako bi se domaće poljoprivrednike upoznalo s novim tehnologijama.

Veleposlanstvo Države Izrael i Virovitičko-podravska županija u suradnji s Israel Export Institute i Hrvatskom gospodarskom komorom organizirali su u Virovitici Seminar o poljoprivredi – Primjena novih tehnologija u poljoprivredi", a slična predavanja i u Osijeku, Slavonskom Brodu i Zagrebu kako bi se domaće poljoprivrednike upoznalo s novim tehnologijama.

"Izraelska tehnologija može biti primijenjena u Hrvatskoj. Zato smo doveli predstavnike naših najnaprednijih tvrtki koje se njome bave. Izrael je vodeća zemlja u poljoprivrednoj tehnologiji, upravo je tu izumljen sustav navodnjavanja kap po kap, a tu su i solarizacija tla, korištenje otpadnih voda u svrhu navodnjavanja… Bili biste iznenađeni kad biste vidjeli da kod nas pustinje 'cvatu', sve je zeleno", kazala je konzulica Irit Shneor. Znamo li da Izrael na 310.000 ha proizvodi većinu svoje hrane, tada je to definitivno zemlja koja može biti primjer za ostale, poručio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Romel, 07.03.2017. u 14:56
Bili biste iznenađeni kad biste vidjeli da kod nas pustinje ‘cvatu’, sve je zeleno”

Nije to ništa ,to svatko normalan može.
Izraelci će biti iznenađeni kad vide kako smo mi od plodne zemlje napravili pustoš bez ljudi, djece, škola, stoke,posla,novca …… To treba znati i moći napraviti.

New Report

Close