Izradili lažnu web stranicu jedne austrijske tvrtke i organizirali prevaru tešku 100.000 eura

Autor: Poslovni.hr/H , 02. kolovoz 2017. u 12:19
FOTO: Thinkstock

Zagrebačka policija uhitila je 30-godišnjeg državljanina Srbije osumnjičenog da je sa suradnikom iz Zagreba (34), lažno se predstavljajući kao direktor jedne austrijske tvrtke, poljskog proizvođača građevinske plastične folije prevario za gotovo 100 tisuća eura.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su osumnjičeni sredinom ove godine izradili lažnu web stranicu jedne austrijske tvrtke i predstavljali se kao njeni direktori kako bi predstavnike poljskog proizvođača građevinske folije nagovorili da im uz odgodu plaćanja isporuči robu vrijednu 99.000 eura.

"Sumnja se da su preuzimanje obavili na način da su autoprijevoznike koje su angažirali preusmjerili s mjesta istovara u Republici Austriji na mjesto istovara u Republici Hrvatskoj, u skladište na području Marije Bistrice, koje je prethodno unajmio 30-godišnjak. Pretragom navedenog skladišta, a temeljem naloga suda, pronađeno je i privremeno oduzeto 55 paleta težine 64 tone", izvijestila je u srijedu zagrebačka policija.

Obojicu osumnjičenih policija je kazneno prijavila zagrebačkiom Općinskom državnom odvjetništvu, a 30-godišnji srbijanski državljanin je i pritvoren zbog opasnosti od bijega.

Policija sumnja i da su dio robe prodali 35-godišnjem hrvatskom državljaninu kod kojeg je prilikom pretrage doma i drugih prostorija koje koristi pronađeno 20-tak paleta PVC folija pa će i on biti kazneno prijavljen zbog prikrivanja.

U policiji kažu da će pronađenih 75 paleta odnosno 86.6 tona folije biti vraćeno oštećenoj tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close