Iznajmljivači zabrinuti za sezonu: ‘Rezervacija je osjetno manje, jedina nada su last minute gosti’

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2019. u 10:44
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenski iznajmljivači nisu zadovoljni sa stanjem rezervacija apartmana ove sezone, a kažu da ih je osjetno manje nego prošle godine u ovo vrijeme. Boje se da će sezona podbaciti, a jedina su im nada ‘last minute’ rezervacije.

– Izgleda da smo dosegnuli turističku špicu prije par godina, jer rasta očito nema, barem na šibenskom području. Lani smo krivili Svjetsko prvenstvo zbog kasnog početka sezona, a ove godine ne znam koga okriviti. Za moja dva apartmana u centru grada nemam još nijednu rezervaciju pa se sve bojim da se crne prognoze o lošoj sezoni već polako ostvaruju. Prošle godine u ovo vrijeme imali smo dosta rezervacija za srpanj i kolovoz, a ove godine još uvijek ništa – kazala  je za Šibenik.in iznajmljivačica koja ima dva apartmana u staroj gradskoj jezgri Šibenika.

I vlasnik apartmana u Crnici kaže kako je booking za srpanj i kolovoz osjetno lošiji ove godine.

– Ove godine imamo pokoju rezervaciju u travnju i svibnju, što prije nismo imali, a imamo i rezervacija za rujan i listopad. Međutim, rezervacija za srce sezone ima osjetno manje nego prošle godine, ali računamo na 'last minute' rezervacije. Tako je bilo i prošlih godina, a čini se da je takav stil rezervacija zavladao pa nam jedino ostaje nadati se da sezona neće podbaciti – smatra iznajmljivač iz Crnice.

Direktor šibenske Turističke zajednice Dino Karađole očekuje dobru sezonu, kaže da su hotelijeri zadovoljni s bookingom koji je na razini prošle godine, a smatra da je situacija kod privatnih iznajmljivača individualna.

– Hotelijeri su prema našim saznanjima zadovoljni, pogotovo Solaris koji nosi 70 posto kapaciteta. Što se tiče privatnih iznajmljivača, to je individualno, neki su zadovoljni, neki nisu.  Prema podacima za prva četiri mjeseca u Šibeniku imamo preko 10 posto više dolazaka gostiju. Travanj je bio rekordan i zbog Solarisa i kasnijeg Uskrsa, a očekujemo dobru sezonu. Prema informacijama sa sajma u Berlinu, booking je u Hrvatskoj na razini onog od prošle godine. Što se tiče privatnih iznajmljivača, kapaciteti rastu brže nego što se povećava broj dolazaka turista i to je generalno problem u Hrvatskoj – komentirao je Dino Karađole, direktor šibenske Turističke zajednice.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Istina, neki idu sa takvim cijenama da se pitate kakvu uopće zaradu imaju.. a eto zanima me koje cijene ima gospodin u centru Šibenika. A još je veći probem apartmanizacija.. koliko se ove zime izgradilo apartmana normalno da Ce neki na kraju plakati..

tu su 2 problema: 1. što neki iznajmljivači stavljaju nenormalno niske cijene i kad se to pročuje onda većina gostiju očekuje iste takve niske cijene …2. što su mnogi iznajmljivači bolesno digli cijene koje su i sada čak 50-100% više nego prije par godina, maltene u rangu hotela sa 4* ili čak 5*, a to nitko normalan ne želi platiti

New Report

Close