Iznajmljivači soba bit će umreženi s TZ-ima za 3,5 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 30. srpanj 2014. u 10:32
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Tijekom 2015. trebao bi tako zaživjeti informacijski sustav koji će povezati svih tristotinjak turističkih zajednica u Hrvatskoj i oko 60.000 pružatelja usluga smještaja.

U Glavnom uredu HTZ-a do 25. kolovoza očekuju ponude zainteresiranih da izrade i održavaju informacijski sustav za prijavu i odjavu turista. Posao vrijedan 3,5 milijuna kuna, bez PDV-a, ponuđen je javnim pozivom na nadmetanje, a rok za provedbu ovog zahtjevnog projekta je kraj iduće godine.

Tijekom 2015. trebao bi tako zaživjeti informacijski sustav koji će povezati svih tristotinjak turističkih zajednica u Hrvatskoj i oko 60.000 pružatelja usluga smještaja. Sustav će biti dostupan putem interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na računalo.

Korist će biti višestruka. Navedeni sustav evidentirat će prijave i odjave gostiju, omogućit će ažuriranje podataka o smještajnim objektima i kapacitetima te razmjenu drugih obavijesti na razini sustava. To će omogućiti da turističke zajednice brzo i precizno kreiraju relevantne statističke izvještaje o raspoloživosti smještajnih kapaciteta i kretanjima turista na svom području. To je, inače, jedan od prvih većih projekata u koje se kreće otkako je za direktora Glavnog ureda HTZ-a imenovan Ratomir Ivičić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

UPOZORENJE!
Nažalost, među brojnim iznajmljivačima i (kako saznajemo od njih) djelatnika nekih Turističkih Zajednica, kruži velika dezinformacija na račun navedenoga projekta HTZ – turističkog informacijskog sustava, a to je da HTZ izrađuje aplikaciju za upravljanjem poslovanja malih iznajmljivača, koja će biti dostupna od 2016 godine!
TO NIJE ISTINA, već se radi na univerzalnom sustavu turističkih zajednica za prijavu gostiju i informacijama o dostupnosti smještaja za turiste.

Programska rješenja za upravljanje smještajnim jedinicama kao i cjelokupnog poslovanja iznajmljivača i dalje će te morati nabaviti samostalno ukoliko želite upravljati vašim poslovanjem računalom, poput našeg rješenja ApartmaniNET:
http://apartmaninet.mediastudio.hr

New Report

Close