Izmjene Zakona o PDV-u: ‘Nema govora o ukidanju slobodnih zona’

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2013. u 13:46
Dubravka Maras, Udruga Hrvatske Slobodne Zone, predsjednica udruge. Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Udruga ‘Hrvatske slobodne zone’ poslala je priopćenje za javnost slijedom objava informacija o slobodnim zonama vezano za izmjene Zakona o PDV-u od 7. ožujka 2013.

Udruga Hrvatske slobodne zone poslala je priopćenje za javnost slijedom objava informacija o slobodnim zonama vezano za izmjene Zakona o PDV-u od 7. ožujka 2013.

U priopćenju stoji kako su slobodne zone u RH koncesionirane (Ugovori s Vladom RH) do 2023., odnosno do 2027. godine, te da nastavljaju s radom u skladu s carinskim i drugim porpisima koji reguliraju ovu djelatnost.

"Usklađivanjem Zakona o PDV-u s pravnom stečevinom EU slobodne zone uključuju se u područje RH u fiskalnom smislu, dakle nema govora o 'ukidanju slobodnih zona'. Detalji oko postupanja u slobodnim zonama u smislu Zakona o PDV-u će se rješavati Pravilnikom. Još nismo dobili precizna tmačenja na neka naša već ranije postavljana pitanja", stoji u priopćenju.

Evo što pišu dalje:

"S obzirom na složenost predmetne materije, a kako se nekompetentnim komentarima/tumačenjima propisa ne bi unosio nemir među korisnike slobodnih zona, molimo da se za sve dodatne informacije obratite Udruzi (www.croatianfreezones.org) i/ili našem resornom ministarstvu, Ministarstvu poduzetništva i obrtništva. Također, obavještavamo Vas da će se 21. ožujka 2013. održati redovna godsišnja Skupština Udruge na kojoj će sudjelovati i predstavnici institucija nadležnih za slobodne zone (Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministartsvo financija – Porezna i Carinska uprava). Ukoliko ste zainteresirani za predmetnu tematiku, molimo javite nam se", poručuju iz Udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close