Izmjene ugovora s DIV-om nisu na vidiku

Autor: Marija Brnić , 27. travanj 2015. u 22:00
Tomislav Debeljak, DIV/Ivana Ivanović/PIXSELL

Ažurirali prijedlog korekcija, potvrdili u Brodosplitu.

Pregovori države i samoborskog DIV-a o izmjenama ugovora, odnosnio programa restrukturiranja Brodosplita, još nisu završeni.

Kako nam je potvrđeno iz DIV-a, oni su čak ažurirali svoj prijedlog korekcija ugovora jer je prvi rađen još u rujnu 2014. No, službeno s detaljima pregovora nijedna strana ne želi izlaziti u javnost. Iz DIV-a kažu kako su tek unijeli nove podatke o financijskom poslovanju i planovima škvera.  

Prije punih mjesec dana za Poslovni dnevnik iz Ministarstva gospodarstva dali su obrazloženje kako se u pregovore za restrukturiranje splitskog škvera krenulo zbog činjenice da su u odnosu na vrijeme kad su ugovori zaključivani na svjetskim tržištima promijenjeni uvjeti, kao i u samom škveru, što je potrebno formalizirati. Iz DIV-a su tada objasnili i kako je riječ o, primjerice, promjenama u ocjenjivanju restrukturiranja na način da se više ne prati ugovara li škver bulk carriere, što bi, kako ocjenjuju, u današnjim odnosima na tržištu za njih bilo ravno samoubojstvu, nego ih treba ocjenjivati prema tome ostvaruju li novim poslovima pozitivan rezultat i stabilnost, što je i cilj restrukturiranja. No, izmjene ugovora još nisu na vidiku. Kad se u Zagrebu slože oko njih, konačno odobrenje treba dati i Bruxelles. 

Komentirajte prvi

New Report

Close