IZLAZNE ANKETE: Narodna koalicija 57 mandata, HDZ 57 mandata, Most 12, Živi zid 7, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1, Pametno 1

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2016. u 18:58
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Izlazne ankete ukazuju na trendove. Komentatori upozoravaju da ima puno graničnih mandata i da bi se rezultati mogli mijenjati.

Prema izlaznim anketama Narodna koalicija osvaja 57 mandata, HDZ 57 mandata, Most 12, Živi zid 7, IDS 3, Bandić 2, HDSSB 1 i Pametno 1.

Arsen Bauk rekao je za N1 da treba pričekati službene rezultate. "Do sada su izlazne ankete relativno dobro pogađale. Čini mi se da su glasači najviše kaznili Most. Prošli put je Živi zid recimo bio precijenjen u anketama, pa treba svakako pričekati DIP. Vidjet ćemo što će biti u dijaspori."

Krešu Beljaka iz HSS-a izlazne ankete neugodno su iznenadile.

"HSS neće ići u vladu u kojoj bi bila koalicija s Mostom. Mi nismo foteljaši, a Zoran Milanović će imati našu punu podršku u pregovorima – jedan je to od uvjeta", rekao je Krešo Beljak.

Gordan Jandroković rekao je da je HDZ osvojio više glasova nego što smo osvojili  s Domoljubnom koalicijom te da su zadovoljni.

"U ovome trenutku možemo biti zadovoljni, no očekujemo i bolje rezultate", rekao je Jandroković.

Vlaho Orepić iz Mosta kazao je da je iznimno zadovoljan rezultatima izlaznih anketa.

 

Komentari (21)
Pogledajte sve

Ja ne znam u čemu je problem.
Napokon nakon 15 godina imamo rast BDP-a.

Jedini razlog tome je što nismo imali Vladu.

Iskreno, navijao sam da i dalje bude PAT pozicija.

Jedino bi trebali razmisliti da se plaća saborskim zastupnicima počinje isplaćivati tek nakon 6. mjeseci od kada je Vlada formirana.

Tako da nemamo bezpotreban trošak.

Meni nikako nije jasno zasto HRV mora imati 151 zastupnika kad jedna Bjelorusija ima 8 milijuna biraca i 110 zastupnika. Vidim da ima majstora sa 163 glasa koji ulaze…


Ma gledaj, nije problem ni koliko ima HDZ, ni koliko ima SDP, problem je što MOST ima opet 12 mjesta, i što je sve opet unaprijed osuđeno na propast… a vrijeme ide…

Je je MOST je problem hehe, slijepci jedni imate adezeezdepe smećad pa i dalje glasujte za njih iako nas uništavaju 25 godina…ali Most je kriv. Moš mislit.


@Moller
Falili su. U ovakve akcije se ide obavezno u manjim grupicama i nikako organizovano stoga ja bi preporucio srpcko nacionalno prevozno sredstvo poznatije pod nazivom traktor. Jednostavno bi bilo nemoguce iskontrolirat sve te traktore te sabotirat iste. A vidite ovo sto se dogodilo beogradskoj Lasti moze uradit par ljudi u roku od sat vremena.

upravo tako, govore da su zakazali Beljakovi glasači, jer im je obećao u svaki traktor polovni kasetofon

New Report

Close