Izgubili posao od 700 tisuća eura

Autor: Radmila Kovačević/VL , 11. svibanj 2015. u 10:45
Boris Žgomba, Uniline/Žarko Bašić/PD/PIXSELL

Dogovoreni je posao propao zbog viza za novu zemlju EU na koje su Iranci trebali čekati čak do 60 dana.

Prošlotjedni odlazak hrvatskog ministra turizma u Iran, koliko god izazivao pitanja čemu i kojim povodom, samo je jedan u nizu pokušaja da se dobije goste i iz te zemlje.

Štoviše, prije godinu dana već je bio potpisan i predugovor za dolazak šest čartera s iranskim turistima u Hrvatsku. Dogovoreni je posao propao zbog viza za novu zemlju EU na koje su Iranci trebali čekati čak do 60 dana. Za razliku od nas, Talijanima nije trebalo toliko da obave viznu proceduru, avioni su preusmjereni i tamošnji su domaćini u lanjskom ožujku ugostili svih tisuću nesuđenih hrvatskih turista.

"Nama je time propao posao vrijedan između 500.000 i 700.000 eura", kaže Boris Žgomba, vlasnik agencije Uniline, koja je zbog viznog režima do daljnjeg odgodila planove vezane uz iransko tržište.

Komentari (4)
Pogledajte sve

i mi smo skoro izgubili posao zbog iste situacije, radilo se o vizama koje je trebao Cairo poslati našem MUP-u. Sva sreća da su naši iz MVEP-a reagirali brzo pa se riješilo brzo, jer je onaj dalmatinac iz Caira vjerojatno dobo po nosu.

a zašto bi bilo blesavo ? pa sigurno bi trošili 10 puta više od ovih kojima sada ližemo dupe.

Utvrditi imenom i prezimenom kod koga je zapelo pa mu /im uručiti šup kartu i kad se tako napravi 50-tak puta javna uprava neće biti više problem

New Report

Close