‘Izgradit ćemo cestu do Zagvozda i Imotski će biti Provansa’

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2017. u 15:52
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je u Imotskom bila na proslavi Dana grada, blagdana Gospe od Anđela koji je ove godine iznimno svečan jer se obilježava 300. obljetnica oslobođenja Imotskog od Turaka.

"Malo je naroda čija je povijest tako burna, ispunjena beskrajnim bitkama i žrtvama za opstanak, slobodu i emancipaciju. Samo u prošlom stoljeća morali smo izdržati tri strašna rata, ali najveću je žrtvu trebalo podnijeti u tri stoljeća obrane od Osmanlija. Blagdan Gospe od Anđela upisan je zlatnim slovima u povijest jer je to bio dan oslobođenja Imotskog", rekla je u svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Imotskog K. Grabar-Kitarović.

"U žarištu politike mora biti stvaranje takve gospodarske politike koja će svakom hrvatskom građaninu omogućiti sigurnu egzistenciju u Hrvatskoj. Na žalost, Imotski nije do sad bio u žarištu tih nastojanja. To treba priznati i ispraviti. Ne zaboravimo da su se Imoćani, iako ovaj kraj nije bio zahvaćen velikosrpskom agresijom, spremno odazvali pozivu domovine, mnogi položivši život. Ime Imotske bojne budi respekt, ponos i divljenje. To je razlog više da otvorimo projekt gospodarske obnove i demografskog oživljavanja", istaknula je Grabar-Kitarović, a prenosi Večernji list.

Rekla je kako je razgovarala s ministrom Goranom Marićem koji joj je obećao kako će uskoro na Grad Imotski biti preneseni objekti stare duhanske stanice na Dogani i ministrom Olegom Butkovićem koji joj je rekao kako je cesta Imotski-Zagvozd, spoj na A1, ušla u četverogodišnji plan Vlade za građenja cesta. – Tim projektom Hrvatska se mora odužiti Imotskom. Uvjerena sam da ćemo nakon izgradnje te ceste o Imotskom govoriti kao o hrvatskoj Provansi", poručila je Grabar-Kitarović 

Komentari (4)
Pogledajte sve


Dosadilo nam biti ko Švicarska?

Dobra fora ! :)))))

Dosadilo nam biti ko Švicarska?

Ovi imocani su najjacim..majke mi.
Sta god zamisle to im se napravi…
Koga btiga za najoptereceniju cestu u rh id splita do omisa….a ona do trogira se radila punih 40 godina..kao i ona od dugopolja do st..
Pisljivi ciovski most se nece ios godinama zavrsiti..
A oni su u jeku naivece kruze gradjevinara u rh i recesije probili tuneo i dovukli autocestu..
I jos i dalje placu kukaju…
Pravi prosjaci i sinovi…
A ovu novu cestu ne napravit skiljo iza gvozda

New Report

Close