‘Izbrusili smo koncept tjelovježbe koji ima franšize u regiji, sad može u svijet’

Autor: Lucija Špiljak , 09. svibanj 2019. u 15:12
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

S opremom i programima mogu, kažu, parirati velikim svjetskim trening centrima jer nude hrvatski proizvod.

Namijenjen kompletnoj kondicijskoj pripremi sportaša te kondicijskim treninzima rekreativaca, u ožujku ove godine otvoren je Body & Mind Sport Performance Center, novi koncept sportskog centra, prvi takav u regiji. Smješten je na adresi Vukasovićeva 1 u čak 500 kvadrata unikatnog i karakternog interijera, podijeljen u pet zona. Idejni začetnici Mirela Anić i Igor Blažinčić savršeni su spoj dvoje profesionalaca i poduzetnika, a zajedničkim snagama stvorili su prostor koji danas parira svjetskim centrima i predstavlja hrvatski proizvod svjetske klase s dodanom vrijednošću.

Mirela je kondicijski trener i međunarodno priznata pilates trenerica, edukatorica te začetnica znanstveno utemeljenog pilatesa u regiji, dok je Igor kondicijski trener Hrvatske rukometne reprezentacije koji se usavršavao u sportskim klubovima poput AC Milana, FC Olympiakosa, BC Panioniosa te NBA. U ovaj projekt investirali su oko 300 tisuća eura, a slijede i nove investicije u dijagnostički centar koji ima jednu od najsuvremenijih oprema u svijetu.

U poslovni pothvat Mirela je krenula još 2003. kada je otvorila studio za rekreaciju i rehabilitaciju, s ciljem pružanja inteligentnih treninga koji su se temeljili na suvremenoj pilates metodi. "Nakon mog prvog studija odlučili smo proširiti usluge na područje profesionalnog sporta, stoga smo u suradnji s Igorom 2012. uveli kondicijske treninge za sportaše u Body & Mind studiju na adresi Prilaz baruna Filipovića 9, koji i danas uspješno posluje", kaže Mirela. S novim idejama javila se i potreba za dodatnim prostorom u kojem bi također mogli ponuditi uslugu visokokvalitetnih treninga, kineziološke dijagnostike te individualnog pristupa i načina ophođenja trenera prema klijentu, što je naposljetku bio njihov poslovni koncept od samog početka. Svrha novog centra je, kažu, kroz znanstveni pristup i inteligentnu tjelovježbu poboljšati kvalitetu života klijenata i pomaknuti granice sporta. Body&Mind istaknuo se i dizajnom za koji je zaslužan Matteo Cetinski, a zahvaljujući njegovoj ideji njihov Studio našao se na top listi najljepših pilates studija na svijetu.

Mirela, Igor i njihov tim posebno su ponosni na suvremeni dijagnostički lab namijenjen kompletnoj dijagnostici sportaša, ali i rekreativaca, što uključuje testiranje funkcionalnih sposobnosti putem spiroergometrije te motoričkih sposobnosti kao što su jakost, eksplozivnost, brzina i ostalo, putem OptoGait i Witty SEM tehnologije. Dijagnostički lab provodi i cjelokupnu dijagnostiku posture, hoda i trčanja, namijenjene rekreaciji i sportu. "Dijagnostika se radi kao inicijalno testiranje za sportaše i aktivne rekreativce. Prema rezultatima, ovisno o ciljevima svakog od njih, izrađuje se program treninga. Nakon nekog vremena gleda se njihovo tranzitno stanje i rade se potrebne korekcije u programu treninga kako bi klijenti ostvarili svoje ciljeve", objasnio nam je Vice Tokić, kondicijski trener i voditelj dijagnostičkog centra. U travnju, samo mjesec dana nakon otvorenja, proveli su više od deset dijagnostika, najviše iz nogometa, a zainteresirani se javljaju različitih dijelova Hrvatske.

"Znanje, kompetencije i sustav rada dolaze prije svega. Ponosni smo na dijagnostički lab unutar Sport Performance Centra jer s njim možemo pametnije programirati treninge, valorizirati vlastiti rad i jasnije se usmjeriti prema željenim rezultatima. Prije otvaranja ovog dijagnostičkog laba već smo od 2003. provodili treninge bazirane na posturalnoj dijagnostici svih naših rekreativaca što potvrđuje jedan od primarnih principa Body&Minda, a to je programiranje treninga temeljem dijagnostike. Danas svaki naših klijent ima karton u kojem su zabilježene njegove mogućnosti, ograničenja, ranije ozljede, promjene i put prema cilju. Zadovoljni smo jer znamo da imamo sređen sustav, kontinuirani napredak, dobar koncept i odličan tim od 18 ljudi koji predano rade i usavršavaju se, a ovo je tek početak", ističe Mirela i dodaje da je filozofija rada cijelog tima da zajedno mogu više, jače i mudrije.

Od samog početka Mirela je stvarala i usavršavala sustav treninga Progressive, danas vodeći trenažni sistem u regiji i šire. Osim što ona i Igor pružaju klijentima potpuni kineziološki tretman, također drže i edukacije za trenere, a iza njih je više od 140 tisuća sati edukacije. Ove će godine, kako su nam najavili, okupiti stručnjake i plasirati sustav Progressive kroz edukacijske module za kondicijske trenere i trenere rekreacije.

Također, oni su prvi fitness franšizeri čije se franšize nalaze u Podgorici, Beogradu i Splitu, a trenutačno pregovaraju sa Slovenijom i Makedonijom. Postavili su, kažu, kriterije koje potencijalni kupac franšize mora ispuniti kako bi je mogao imati, a jedna od njih je da se studio nalazi u ekskluzivnom dijelu grada i da su zaposlenici kineziolozi sa završenom formalnom naobrazbom. Smatraju da su spremni za Europu jer imaju sustav koji može, kažu, parirati bilo kojem centru u Europi i uzdignuti se iznad lokalnih zapadnoeuropskih franšiza.

"Zbog nedostatka investicija i početnog kapitala stabilno poslovati kao poduzetnik u Hrvatskoj izazovnije je u odnosu na zapadne zemlje, ali mi smo taj dugi razvojni period pretvorili u našu prednost. Naime, imali smo prilike učiti na vlastitim greškama i jasnije artikulirati ciljeve. Prilagodili smo i izbrusili naše koncepte tjelovježbe i vjerujem da smo sada spremni za plasman na svjetsko tržište", zaključuje Mirela Anić.

Komentirajte prvi

New Report

Close