Izbori 16. srpnja? ‘Otkud vam ta informacija?’

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2017. u 11:17
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas u Muzeju Mimara u Zagrebu, na Međunarodnoj konferenciji „Budućnost Europe – Sigurnosni i politički izazovi“. Tom prilikom dao je izjavu medijima.

Je li 16. srpnja datum izbora o kojem razmišljate ukoliko ne uspijete skupiti većinu?, upitan je premijer.

'Ne, otkud vam ta informacija?', kazao je premijer, objavio je N1.

Što se tiče razgovora s parlamentarnim strankama, njih ćemo voditi u tišini do kraja drugog kruga lokalnih izbora, rekao je premijer i dodao da neće ići u širu rekonfiguraciju Vlade.

Na sva ostala novinarska pitanja koja su se ticala imenovanja novih ministara, kao i sastavljanja nove parlamentarne većine, premijer je imao isti odgovor: "Nakon drugog kruga."

Upitan da prokomentira govor američkog predsjednika Donalda Trumpa u Bruxellesu, koji je oštro prozvao članice NATO-a da ne plaćaju dovoljan iznos za članstvo, Plenković je rekao da je NATO jamac kolektivne sigurnosti i obrane svih članica, a poruka Trumpa je bila očekivana. Kazao je i da se članice ne pridržavaju plaćanja zbog objektivne činjenice da sve, izuzev Hrvatske i Slovenije, koje su devedesetih pretrpjele ratna stradanja, nakon Drugog svjetskog rata žive u miru i stabilnosti. "Vojni proračun i rješavanje krize odnosi se na krize van teritorija članica. Nove ugroze zahtijevaju da sve ono što se izdvaja za obranu bude na inteligentan način međusobno interoperabilno", rekao je Plenković.

Komentirajte prvi

New Report

Close