Izabrani pobjednici kreativnog natječaja ‘Ozon’

Autor: Poslovni dnevnik , 10. travanj 2014. u 21:59
Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

Natječaj je trajao od 20. rujna do 30. studenog 2013. godine, a cilj natječaja bio je edukacija i podizanje svijesti o važnosti ozonskog sloja.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, Ministarstvo okoliša raspisalo je kreativni natječaj "Ozon" za niže razrede osnovnih škola.

Natječaj je trajao od 20. rujna do 30. studenog 2013. godine, a cilj natječaja bio je edukacija i podizanje svijesti o važnosti ozonskog sloja. Na natječaj su pristigla 164 rada učenika iz 114 škola iz cijele Hrvatske. Za pobjedničke radove izabrani su kreativni rad 3.b razreda Osnovne škole Čakovec iz Čakovca i kreativni rad 4. razreda Područne škole Gotalovo iz Prekodravlja. Učenici dvaju razreda čiji su radovi proglašeni najboljima bit će nagrađeni jednodnevnim izletom u Nacionalni park Krka. Povodom izbora pobjednika ministar Zmajlović naglasio je da je edukacija, i to od najmlađe dobi, iznimno važna, te da će ministarstvo i dalje provoditi razne akcije i programe s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite ozonskog sloja kao i prirode u cjelini.

Komentirajte prvi

New Report

Close