‘Iza brda se valjaju novi problemi, neka lagano spremaju ostavke’

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2012. u 09:55
Tomislav Karamarko (PXL)

Ovo stvara ružnu sliku o Vladi, a žao mi je i što je predsjednik pristao braniti laž, rekao je Karamarko.

Odbor često ne može u nekim situacijama doći do prave istine jer možda nema ljude iz struke. Povjerenstvo ima veću moć zadiranja u problem, ima pravo saslušavati sve aktere. Apsolutno ćemo inzistirati, evo dobili smo informaciju iz Zagreba da su oni to odbili. Očekivao sam da će odbiti, jer naravno, treba sakriti istinu, pa se malo komešaju, ne znaju što bi pa malo odbijaju, rekao je jučer za Večernji list Tomislav Karamarko.

Na SDP-ove optužbe da je imao uvid u izvješće prije objave tajne dokumentacije Karamarko odgovara: "Član sam Odbora za nacionalnu sigurnost. Dokumenti i izvješće, osim što su išli jednom i drugom predsjedniku, došli su i u Odbor", ističe. Objasnio je i svoju izjavu da je Mišević smijenjen jer će netko uništiti postojeću dokumentaciju i dostaviti pročišćenu. 

"Zar je vama logično da se čovjeka koji je otkrio zloupotrebu istog dana smjeni. Hajdemo reći da nije bilo nikakve zloupotrebe, ali u tom slučaju zašto su ga smijenili. Ako je bilo zloupotrebe, a on ju je otkrio, trebali su ga pohvaliti, a ne smijeniti. Zašto su to napravili? Treba vremena da pročiste eventualno dokumentaciju koja bi došla kroz Odbor i rekli – ovo je prava dokumentacija, a ne ona koju ste dobili. Ja se bojim druge situacije, da ne navale na Miševića tvrdeći da je konstruirao problem. Međutim, tu se iza brda spremaju i valjaju neki drugi problemi koji će uskoro biti otkriveni, prema tome bolje im je da se lagano spremaju za ostavke, da pripremaju javnost da su neke ostavke nužne, a ne da idu braniti ono što je nezakonito. Ovo stvara jako ružnu sliku o ovoj Vladi, a žao mi je i razočaran sam što je predsjednik onako reagirao, što je pristao braniti laž", rekao je Karamarko.

Na upit bi li, da je na mjestu ministra Ostojića, dao ostavku, Karamarko je istaknuo kako ministar, ako i nije znao što se događa, ipak ima tu objektivnu odgovornost. "Morao bi razmisliti o tome. A ako je znao, onda je to bez daljnjega i pitanje premijera Milanovića", napomenuo je Karamarko za Večernji list

Komentirajte prvi

New Report

Close