Iz zadarske ribarske tvrtke izvukli 48 milijuna kuna?

Autor: Darko Bičak , 03. listopad 2018. u 22:00
Utvrđene nezakonitosti s državnim poticajima/ Duško Jaramaz/PIXSELL

Direktor Ostree i još tri osobe privedeni zbog sumnje u gospodarski kriminal.

Direktor jedne od najvećih hrvatskih riboprerađivačkih tvrtki, koji je ovog tjedna pritvoren zbog gospodarskog kriminala, od 2003. do svibnja ove godine iz tvrtke je navodno izvukao više od 48 milijuna kuna i pritom oštetio državni proračun za 19 milijuna kuna, doznaje se u zadarskoj policiji.

Zadarski list navodi da je riječ o Nevenu Badurini, direktoru Ostree iz Stankovaca. Voditelj zadarske Službe kriminalističke policije Bore Mršić izvijestio je na konferenciji za novinare, bez navođenja imena, da je prvoosumnjičeni 48-godišnjak, uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe povjerenja, utaje poreza te krivotvorenja službene ili poslovne isprave priveden sucu istrage Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

U akciji su privedeni i 62-godišnji zaposlenik njegove tvrtke, 28-godišnji vlasnik tvrtke iz Stankovaca te 44-godišnjak iz Zagreba.

Voditelj Odjela gospodarskog kriminaliteta Tomislav Škara pojasnio je da je riječ o nezakonitostima s potporama i poticajima koje je tvrtka dobila iz Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za unapređenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

Osim obveze od 14 milijuna kuna zbog svojih primitaka za još pet milijuna poreza država je navodno oštećena jer je u dogovoru s ostalom trojicom osumnjičenika u poslovnim knjigama u kolovozu 2016. prikazao neistinite podatke o odnosu s drugim tvrtkama na rekonstrukciji i opremanju prostora u Benkovcu.

Komentirajte prvi

New Report

Close