Iz kušaonice pogled na proizvodnju vina

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2017. u 22:00
Vinarija

Arhitektonsko rješenje kušaonice potpisuje projektantska tvrtka BB arhitekti.

Vinarija Medea, već poznata na domaćoj vinskoj sceni, u sklopu postojećeg objekta vinarije u Vodnjanu otvorila je novouređenu kušaonicu i trgovinu. Nalazi se neposredno uz proizvodne prostore vinarije te tako spaja dva različita, ali vizualno i funkcionalno povezana ambijenta. Osim osnovne namjene kušanja i prodaje vina, posjetiteljima je omogućen uvid i u samu proizvodnju.

Enogastro turizam sve je popularniji, a osim proizvoda, gosti žele vidjeti lokacije na kojima se uzgaja vinova loza te samu proizvodnju, stoga su se vlasnici odlučili na kušaonicu u sklopu vinskog podruma. Kušaonica se prostire na 46 kvadrata, ima 20-ak sjedećih mjesta i 30 kvadrata terase na kojoj je postavljena čelična pergola pod kojom će se s vremenom razrasti stara vinova loza, zasađena nakon što je izgrađena i kušaonica. Osim vina vinarije Medea mogu se kušati i ekstra djevičanska maslinova ulja linije Salvela iz njihovih maslinika koji se protežu na 45 hektara.

Uz to, gostima se nude i sir te suhe kobasice s lokalnih farmi,a moguće je organizirati i vođene degustacije uz najavu. Arhitektonsko rješenje kušaonice potpisuje projektantska tvrtka BB arhitekti.     

Komentirajte prvi

New Report

Close