Iz Australije se doselili u Hrvatsku, mnogi ih pitaju jesu li ludi

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2015. u 09:52
Foto: VL / Privatni album

Mlada australska obitelj Begonja u proljeće 2013. Sydney je zamijenila zadarskom okolicom.

Mlada australska obitelj Begonja u proljeće 2013. Sydney je zamijenila zadarskom okolicom, piše Večernji list

– Prvi sam put posjetila Hrvatsku prije 15 godina za 90. rođendan njegove bake. Sve mi se svidjelo, ljudi, način života, hrana…, ali Velebit me jednostavno hipnotizirao. Nikad nisam vidjela tako bijele planine. I dandanas se zagledam u njegove vrhunce i divim se kako je veličanstven – očarana je Sarah Jane.

Cijela je obitelj trenutačno fokusirana na gradnju obiteljske kuće, a kad se skrase pod svojim krovom, posvetit će se turizmu. Suprug Mate već uči računovodstvo, a posadio je i 75 maslina. San mu je, kaže Sarah Jane, vlastito maslinovo ulje.

– Mnogi su nas hrvatski prijatelji pitali jesmo li ludi kad smo se odlučili doseliti iz Australije, ali mi uistinu uživamo u ovom načinu života. Puno je usporeniji nego u Sydneyu. Upravo je takav tempo života ono što najviše razlikuje ovdašnju svakodnevicu od australske i što nas je, uostalom, i najviše privuklo u Hrvatsku. Povrh toga, ljudi u Hrvatskoj su jako obiteljski orijentirani, što je nama također jako važni, a to u Australiji uzmiče pred užurbanom zahtjevnom svakodnevicom – ističe Sarah Jane.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close