Ivo Sanader ostat će bez čak 17,45 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2019. u 15:15
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši premijer Ivo Sanader nije u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude u predmetu Planinska u proračun Republike Hrvatske uplatio 17,450 milijuna kuna koliko je protupravno stekao.

Stoga je Županijski sud u Zagrebu prvostupanjsku presudu Županijskog suda, kojom je Sanader bio osuđen na 4,5 godine zatvora, te pravomoćnu presudu Vrhovnog suda, kojom je osuđen na šest godina zatvora, proslijedio Upravno-građanskom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, pišu 24 sata.

Tužiteljstvo sad treba odlučiti koja će Sanaderova imovina pripasti države. U pravilu prvo ide ovrha na bankovnim računima, a onda i na nekretninama. Blokirani su mu, podsjećamo, bankovni računi, umjetnine vrijedne 10 milijuna kuna, nekretnine…

Osim toga Sanader bi danas trebao i formalno početi služiti kaznu zbog Planinske. Naime, rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne postalo je pravomoćno i poslano je u Remetinec. U zatvorskom Centru za dijagnostiku tek trebaju odlučiti gdje će Sanader služiti kaznu. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

A jadan !! Bas mi ga zao. A tako ce i svi nasi ministri koji dodatno “zaraduju“ mozda ostat bez 2% od onog sto su nadrpali. Najjace su izjave ministra Horvata. On jadan ne zna pa ceka da cuje sto ce “institucije“ reci Buahaha Alan Ford je nula naspram ove ekipe …

Pa to je malo. Bandić godišnje dobije više love na tekući račun.


A Kradan? Kakve su procijene?

Mislim da je Kradanu najveci problem sto bi mogao ostati bez prepariranog Bigfoota, Jetia i chupacabre.

A Kradan? Kakve su procijene?

New Report

Close