Ivičićev nasljednik poznat tek nakon lokalnih izbora

Autor: Marija Crnjak , 20. veljača 2017. u 22:00
Šef HTZ-a na odlasku Ratomir Ivičić/G. S./PIXSELL

Ratomir Ivičić odlazi unatoč tome što je prošlo njegovo izvješće o radu.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić podnio je u ponedjeljak ostavku, unatoč tome što je Turističko vijeće prihvatilo njegovo izvješće o radu, te unatoč dobrim rezultatima o kojima ne spori ni ministar turizma Gari Cappelli, predsjednik HTZ-a.

"Uvažavajući promjene u vladi RH i na čelu HTZ-a, smatram svojom poslovnom obvezom, moralnim i civilizacijskim činom, da svoj mandat dam na raspolaganje novom predsjedniku, te podnesem zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa", izjavio je Ratomir Ivičić, koji smatra da je njegov tim pokrenuo važne procese, od implementacije Strateškog marketinškog plana do vidljivih rezultata u turističkom prometu.

"Ponosan sam i da smo pokrenuli eVisitor, i možemo reći da idemo ususret još jednoj dobroj sezoni", kaže Ivičić, kojeg je na to mjesto imenovao IDS-ov Darko Lorencin pred dvije i pol godine. Ivičić je Vladu Tihomira Oreškovića "preživio" jer za smjenu gotovo nije bilo vremena, ali se nadao da će ga dobri rezultati i sad spasiti. Na pitanje novinara radi li se o političkoj smjeni ministar Gari Cappelli je odgovorio: "Nema tu političkih razloga, direktor Ivičić dao je prijedlog i mi smo ga prihvatili".

 Ivičić će na poziciji ostati do imenovanja novog direktora, za što će se natječaj raspisati u roku od 30 dana, no kako doznajemo novi šef HTZ-a teško da će se odabrati dok ne prođu lokalni izbori. U medijima se spekuliralo da će na to mjesto Martina Bienenfeld iz zagrebačkog TZ-a, a spominjao se i Joško Stella iz Splita.   

Komentirajte prvi

New Report

Close