Ivanić-Grad najavljuje održavanje manifestacije Living Streets

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2017. u 09:26
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Living Streets, EU projekt koji se provodi u sklopu programa LIFE, stavlja Ivanić-Grad na kartu između sedam europskih destinacija koje aktivno sudjeluju u promicanju održivog razvoja i ekološke poljoprivrede.

U Ivanić-Gradu su predstavljene predstojeće manifestacije koje se održavaju krajem ožujka i početkom travnja: projekt Living streets, sufinanciran od strane EU koji traje sve do 9. travnja; u organizaciji Poslovnog dnevnika održat će se 7. i 9. travnja Poslovni uzlet i Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova; a 4. Festival igračaka u organizaciji udruge Tetragon, te 2. Festival dječjih zborova Zagreba i Zagrebačke županije, održat će se 8. i 9 travnja 2017. godine. Ovim bogatim manifestacijskim programom Grad Ivanić-Grad, uz ostala zabavna i sportsko-rekreativna događanja, polagano, a sigurno postaje sve poznatija destinacija s interesantnim sadržajima koji se ne propuštaju.

Living Streets, EU projekt koji se provodi u sklopu programa LIFE, stavlja Ivanić-Grad na kartu između sedam europskih destinacija koje aktivno sudjeluju u promicanju održivog razvoja i ekološke poljoprivrede. Ostali uključeni gradovi su Bruxelles, La Rochelle, Zadar, Milton Keynes, Torino i Rotterdam, a voditelj projekta je međunarodno udruženje Energy Cities. U projekt su uključeni svi građani, čak od najmlađe, vrtićke dobi jer je, između ostalog, cilj promovirati i educirati javnost o korištenju prirodnog i lokalnog te ujedno zaštiti prirodu i okoliš. Pod okriljem Living streets projekta, a sve do 9. travnja provodit će se različite tematske radionice iz područja ekološke poljoprivrede.

„Ove tematske manifestacije posvećene su našim mladima, ekologiji i gospodarskom razvoju ovog kraja. S Living streets projektom se jasno pozicioniramo kao europska urbana sredina koja potiče očuvanje prirode, a kroz Poslovni uzlet i Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova želimo dodatno osnažiti naše gospodarstvenike te smo organizirali i besplatnu poslovnu radionicu o privlačenju financijskih sredstava. Uz besplatnu radionicu tijekom Poslovnog uzleta bit će organizirane i dvije panel diskusije na temu urbanizacije te turističkog razvoja Ivanić-Grada. Stoga, pozivam sve gospodarstvenike ovog kraja da prisustvuju Poslovnom uzletu je ćemo imati prilike raspravljati o ključnim temama za razvoj grada. Gost Poslovnog uzleta bit će i ministar turizma, g. Gari Cappelli, što nam pruža jako dobru priliku da o razvoju turizma raspravimo i s resornim ministarstvom. Sad već četvrti po redu Festival igračaka i dalje je jedna od najsnažnijih manifestacija u Ivanić-Gradu koja ne samo da privlači brojne posjetitelje nego nudi i posebne, inovativno-zabavne programe našim najmlađima što im pomaže u njihovom razvoju. Pozvao bih sve građane i drage goste, male i velike, da se priključe našim manifestacijama jer ćemo sigurno pružiti kvalitetne sadržaje za sve uzraste i interese kroz sljedeća dva tjedna.» istaknuo je za ovu prigodu Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada.

Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika, predstavio je dvije manifestacije koje će Poslovni dnevnik organizirati u Ivanić-Gradu, a koje se održavaju 7. i 8. travnja, a to su Poslovni uzlet i Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova. „Zahvaljujem Gradu Ivanić-Gradu što je prepoznao važnost ovakvih događaja, educiranja građana i širenja poslovnih mreža. Pozivam sve zainteresirane da dođu u petak 7. travnja i na besplatnu poslovnu edukaciju Poslovnog uzleta gdje će saznati mnoge korisne informacije vezane za privlačenje sredstava iz EU fondova. Također, u subotu 8. travnja, u sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova, bit će organizirani razni zabavni sadržaji kao što su sajam domaćih proizvoda, kulinarske radionice Branka Ognjenovića i večernji koncert Ivana Zaka i tamburaškog sastava Begini, koji će biti održan na glavnom gradskom trgu.» kazao je Nišević.

Jadranko Pongrac, predsjednik udruge Tetragon i organizator četvrtog Festivala igračaka najavio je da sve posjetitelje u subotu 8. travnja i nedjelju 9. travnja očekuje puno igre, zabave i veselja kod sportskog parka Zelenjak i specijalne bolnice Naftalan gdje se održava festival. «Igra kod djece je vrlo važna i ona je bitan dio odrastanja. Organiziran je i „Kraš ekspres“, vlak koji će sve zainteresirane dovesti iz Zagreba.» zaključio je Pongrac. Sve informacije o zabavno-edukativnim manifestacijama u Ivanić-Gradu mogu se saznati i putem web stranica www.ivanic-grad.hr, a ujedno je važno spomenuti da su sve manifestacije otvorene za javnost i besplatne jedino je potrebno prijaviti sudjelovanje na Poslovnom uzletu jer je broj mjesta na samom događanju ograničen prostorom male sale u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close