Ivan Grubišić: Crkvu treba prestati financirati

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2012. u 12:14
PXL

U deset godina Crkva je dobila više od 5 milijardi kuna iz državnog proračuna

Nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić za Nedjeljni Jutarnji je izjavio kako bi  Hrvatska u krizi trebala raskinuti ugovor s Vatikanom. U deset godina Crkva je dobila više od 5 milijardi kuna iz državnog proračuna za koji ne mora položiti nikakve račune, piše list. Prema posljednjim istraživanjima, don Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik i prvi čovjek Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, prometnuo se u jednog od najpopularnijih političara. Da se u ovom trenutku održavaju lokalni izbori, Splićani bi ga glatko izabrali za svojega gradonačelnika, navodi Jutarnji. Suradnju s njim traže gotovo sve političke stranke, a dok mediji nagađaju hoće li se kandidirati za splitskog gradonačelnika ili možda za župana, sam Grubišić još ne želi otvoriti sve karte.

"Niti ja niti Savez još nismo donijeli odluku. Do izbora je devet mjeseci i još će se svašta događati u Hrvatskoj. Pratim ankete jer smatram da je popularnost u narodu značajna. Moj način života je moja propaganda koja je u narodu, očito, prepoznata, ali ja nisam za tu propagandu učinio ništa posebno, osim što pokušavam živjeti društveno odgovorno i ne žalim truda da se dogodi neki pozitivan pomak u društvu. No, i prema istraživanju u rujnu, koje je SDP proveo u županiji, bio sam u prednosti. Naime, bez mojeg znanja suprostavili su moju kandidaturu za župana aktualnom HDZ-ovu županu Anti Sanaderu i rezultati su pokazali da sam ja dobio 51 posto, a on 30, što znači da bih ga pobijedio u prvom krugu", kaže Grubišić u intervjuu za Jutarnji, potvrđujući da su na razgovore s njim dolazili mnogi.

"Zvao me HSLS, HSS, SDP, nezavisna lista koju vodi bivši gradonačelnik Miro Buličić, potom Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Željka Keruma, šef gradskog odbora HDZ-a Petar Škorić tražio me broj telefona da razgovaramo o suradnji…", dodaje.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close