Istralandiji sedam mil. kuna jamstva

Autor: Darko Bičak , 19. ožujak 2015. u 21:59
Prošle godine je park posjetilo 130 tisuća gostiju

Kreditom HBOR-a Aquapark će proširiti na 21 hektar.

Zabavni vodeni park Aquapark Istralandia, koji se nalazi u zaleđu istarskog Novigrada, dobio je jamstvo od sedam milijuna kuna od Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) za projekt proširenja i rekonstrukcije.

Silvio Kraljević, voditelj Aquaparka, istaknuo je tim povodom da im je ovo jamstvo uvelike pomoglo ostvarenju poduzetničkog pothvata, odnosno proširenju i rekonstrukciju prvog otvorenog vodenog parka u Hrvatskoj. "Iako poslujemo tek godinu dana, presudna nam je bila potpora Agencije, koja je odmah prepoznala naš projekt te jednostavno, stručno i brzo preuzela određeni rizik projekta, što je u konačnici rezultiralo odobrenjem kredita od strane HBOR-a", komentirao je Kraljević.

Plan investitora je u budućnosti Istralandiju razvijati kao tematski park koji će se sa sadašnjih osam hektara površine, proširiti na 21 hektar. Sezonski rad bit će zamijenjen cjelogodišnjim poslovanjem s ciljem izgradnje Aquaparka kao kultnog istarskog centara zabave i razonode, u kojem se planira zaposliti još 250 djelatnika. Prošle godine je park posjetilo 130 tisuća gostiju, a ove godine se planira njih više od 170 tisuća. 

Komentirajte prvi

New Report

Close