Preuzimanje Mercatora: Mali dioničari procjenjuju da će većina članova prodati dionice

Autor: Ana Blašković , 02. rujan 2014. u 12:43
Agrokor nudi 86 eura za dionicu/M.Sušenj/PIXSELL

Udruga malih dioničara procjenjuje da će većina članova prodati dionice.

Agrokorova ponuda malim dioničarima za kupnju dionica Mercatora istekla je u ponedjeljak u podne.

Manjinskim vlasnicima slovenskoga trgovačkog lanca Agrokor je ponudio 86 eura za dionicu, istu cijenu po kojoj je ranije stekao 53 posto udjela od banaka i Pivovarne Laško. U Agrokoru do zaključenja broja nisu mogli procijeniti koliko je dioničara prihvatilo ponudu jer su se podaci još uvijek obrađivali, rečeno je Poslovnom dnevniku. Procjene, međutim, govore da je većina dioničara zainteresirana za ponudu, no da koncern ipak neće uspjeti provesti njihovo istiskivanje.

Udruga malih dioničara koja ima 16.000 članova, a čiji je udjel 15 posto, procijenila je da je većina njihovih članova prihvatila ponudu, pa će nakon transakcije koncern Agrokor skupiti 90 posto dionica, no da mu potpuno preuzimanje neće uspjeti. Prošlog petka Mercator je na skupštini dobio novi Nadzorni odbor na čelu s Antom Todorićem, čiju većinu čine Agrokorovi ljudi. Udio od 53,12 posto koncern je platio 172 milijuna eura, a za ostatak ima spremno još 152 milijuna. Transakcija uključuje restrukuriranje duga u okviru koje je i subordinirani kredit od 220 mil. eura za dokapitalizaciju i obrtna sredstva. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Todo rastura…sad je cijeli Balkan pod njegovim utjecajem. U RH u proizvodnji hrane niti nema konkurencije ili je slaba…Podravka je prije deet godina mogla kupit Agrokor a danas je velika kao njegov Pik Vrbovec…sve je pomeo

New Report

Close