Istekao rok za za zrakoplove F-16, Hrvatska će odustati od posla?

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2019. u 10:12
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Premijer Andrej Plenković jučer je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla.

U ponoć je istekao rok do kada je Izrael trebao odgovoriti američkom State Departmentu na njegovo pismo u kojem navodi da mogu Hrvatskoj prodati borbene zrakoplove F-16 Barak ako s njih skinu svu svoju opremu. 

HRT-ova dopisnica iz SAD-a Branka Slavica izjavila je za Dnevnik 3 da ovu temu u State Departmentu ne žele komentirati. 

– Još uvijek čekamo odgovor izraelskog veleposlanstva u Washingtonu. Znamo da Izrael o svom odgovoru odmah mora obavijestiti i Hrvatsku. Posljednjih šest mjeseci u Washingtonu su trajali izravni pregovori izraelske i američke strane. Oko nekih točaka bio je postignut napredak, ali u konačnici sve je zapelo i čini se da je nerješivo, kazala je.

Premijer Andrej Plenković jučer je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla. 

Dobro obaviješteni izraelski mediji u međuvremenu su javili da nisu uspjeli napori premijera Benjamina Netanyahua da postigne politički dogovor s američkom stranom oko prodaje izraelskih zrakoplova F-16 Hrvatskoj, istaknula je HRT-ova dopisnica.  

Komentirajte prvi

New Report

Close