Istarski SDP proziva IDS zbog problema rovinjske bolnice i tvornice Mirne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2014. u 17:33
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednica rovinjskog SDP-a Eda Kalčić prozvala je danas IDS-dužnosnike – gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponzu i župana Valtera Flegu, zbog toga što rovinjska bolnica i tvornica Mirna godinama grcaju u problemima.

Predsjednica rovinjskog SDP-a Eda Kalčić prozvala je danas IDS-dužnosnike – gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponzu i župana Valtera Flegu, zbog toga što rovinjska bolnica i tvornica Mirna godinama grcaju u problemima.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Puli, ona je upitala rovinjskog gradonačelnika gdje je bio svih ovih godina IDS-ove vladavine "dok se plela mreža oko Mirne, da bi sada prebacivao odgovornost na Vladu". Flegu je pitala kako je moguće da predstavnik Istarske županije, koji je već godinama na čelu Upravnog vijeća rovinjske bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim.dr. Martin Horvat", tijekom tih godina "ništa ne vidi, a stiglo se do kaznenih prijava".

"SDP izražava bezuvjetnu potporu očuvanju svakog radnog mjesta i proizvodnji u Mirni kao i vraćanju digniteta i imidža rovinjskoj bolnici, ali traži političku i kaznenu odgovornost za sve one koji su sudjelovali u stvaranju sadašnjeg gospodarskog i zdravstvenog kolapsa ovih, za budućnost, kapitalnih subjekata," istaknula je Eda Kalčić.

Rovinjski SDP nije protiv toga da se dio bolnice usmjeri ka zdravstvenom turizmu, ali se sve mora, kako je rekla, "učiniti na transparentan i održiv način uz potporu građana i zaposlenika". Mi ne želimo našu budućnost graditi usključivo na turizmu jer to dugoročno može biti pogubno za grad, ne želimo puniti burzu, već želimo puniti proračun, poručila je predsjednica rovinjskog SDP-a Eda Kalčić.

Predsjednik pulskog i potpredsjednik istarskog SDP-a Danijel Ferić najavio kako će na idućoj sjednici županijske Skupštine predložiti sazivanje tematske sjednice o rovinjskoj bolnici, ali i kupnji vodnjanske uljare San Lorenzo, na kojoj je, kako je rekao "županijski proračun zakinut za najmanje 13,6 milijuna kuna".

Osim toga on će na idućoj sjednici skupštine zatražiti konačno očitovanje županijske Skupštine o sjedištu Istarske županije. Naime, smatra on, neistinita je teza IDS-ovih saborskih zastupnika kako "Pazin ništa neće izgubiti u slučaju da Pula ponovno postane sjedištem županije".

"To nije istina jer će time Pazin izgubiti status velikog grada, odnosno niz ovlasti koje mu pripadaju po Zakonu o regionalnoj samoupravi," naglasio je Ferić.

Osvrnuvši se na imenovanje glavnog tajnika IDS-a Tedija Chiavalona na predsjedničko mjesto u Nadzornom odboru Istarskog vodozaštitnog sustava, Ferić je u ironičnom tonu izrazio zabrinutost za, kako je rekao, "njegove psihofizičke mogućnosti kvalitetnog obavljanja povjerenih mu poslova". Naime, uz te dvije funkcije, Chiavalon je još zamjenik predsjednice Nadzornog odbora ACI-ja, predsjednik Nadzornog odbora županijskog poduzeća MIH i Agencije za ruralni razvoj Istre (AZRRI), rekao je. Stoga će na sjednici županijske skupštine predložiti da se članstvo u tim tijelima ograniči na najviše dvije funkcije po osobi.

Komentirajte prvi

New Report

Close