Istarski gradovi zajednički osigurali pomoćnike u nastavi

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2015. u 11:56
Dusko Marusic/PIXSELL

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricija Smoljan istaknula je da su pomoćnici u nastavi bili nezaposlene osobe, a uvjet za zapošljavanje bila je srednja stručna sprema, te prolazak edukacije za obavljanje posla pomoćnika u nastavi.

U  sjedištu Istarske županije u Puli danas su predstavljeni rezultati projekta "MOZAIK – pomoćnici u nastavi za integraciju učenika u Istri" kojeg je Istarska županija kao nositelj kandidirala na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

"Svi potrebiti učenici na području Istarske županije, početkom nove školske godine, dobili su pomoćnike u nastavi", kazao je tom prilikom istarski župan Valter Flego dodavši kako se putem projekta zaposlilo  137 asistenata koji već danas skrbe o 169 učenika. Ukupni iznos projekt aiznosi 4,9 milijuna kuna, a Istarskoj županiji dodijeljen je maksimalni iznos od 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava od Europskog socijalnog fonda, dok će ostatak novca sufinancirati iz proračuna Županije te gradova i općina.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio ja zadovoljstvo što će svi potrebiti učenici dobiti asistente u nastavi te je kazao kako se još jednom pokazalo da se zajedničkim može postići uspjeh. "Za razliku od prošle godine kada država nije bila spremna te je veći dio tereta pao na teret  lokalnih proaruča, ove godine krenuli smo zajednički i pripremljeni u projekt. Grad Pula zaposlit će ukupno 39 asistenata u 11 pulskih škola za što će izdvojiti 605 tisuća kuna", kazao je Miletić te se još jednom zahvalio Istarskoj županiji na okupljanju svih gradova na projektu MOZAIK.

Prisutnima se obratio i pazinski gradonačelnik koji je izjavio kako je ovo druga godina za redom da se na području Grada Pazina izdvajaju sredstva za pomoćnike u nastavi. „Suradnjom na MOZAIK-u svi zajedno dajemo jednu lijepu sliku i poruku građanima da zajedno možemo premostiti sve izazove , a posebno mi je drago što se ovaj put radi o projektu kojim ćemo osigurati dodatnu kvalitetu života u Istri“, dodao je gradonačelnik Krulčić.

Labinski gradonačelnik Demetlika, također, je iskazao svoje zadovoljstvo realizacijom projekta i zahvalio se Županiji i ostalim gradovima na odličnoj suradnji. Projekt pokazuje, kazao je gradonačelnik Demetlika, da Istra vodi jasnu politiku socijalne osjetljivosti i pomaže u lakšoj i aktivnoj asimilaciji djece s poteškoćama u razvoju.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricija Smoljan istaknula je da su pomoćnici u nastavi bili nezaposlene osobe, a uvjet za zapošljavanje bila je srednja stručna sprema, te prolazak edukacije za obavljanje posla pomoćnika u nastavi.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i gradonačelnici Buzeta, Vodnjana i Novigrada, zamjenici gradonačelnika Umaga i Rovinja.

Komentirajte prvi

New Report

Close